Sport

Dubravko Zrilić pronašao trenerski angažman u Njemačkoj

Dubravko Zrilić pronašao trenerski angažman u Njemačkoj

Legenda dubrovačkog nogometa Dubravko Zrilić novi je trener njemačkog niželigaša NK Croatie Karslruhe 1969 e.V..

Zrilićev angažman su u klubu hrvatskih ‘gajstarbajtera’ predstavili kao veliku i ekskluzivnu novost, pri čemu napominju kako je riječ o treneru s UEFA ‘A’ licencom te kordinatoru Hrvatskog nogometnog saveza za Nogometni savez Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjetimo, 42-godišnji Zrilić legenda je dubrovačkog nogometa koji je ostvario respektabilnu karijeru u Hrvatskoj nogometnoj ligi te u inozemstvu. Nastupao je za HNK Dubrovnik, NK Split, NK Osijek, NK Segestu, NK Pomorac Kostrena, NK Konavljanin, NK Slavena Gruda. U prvoj ligi zabio je ukupno 31 pogodak, a u dresu drugoligaša Segeste bio najbolji strijalc lige 98/99 s 29 pogodaka u 28 utakmica. U inozemstvu je igrao za mađarski Vasas te belgijski Aalst.

Posebno treba istaknuti njegov angažman od 1999. do 2001. godine u Osijeku, s kojim je nastupio i u Kupu UEFA protiv West Hama u momčadi koju su predvodili Vladimir Balić, Nenad Bjelica, Ivo Ergović, Mato Neretljak, Dumitru Mitu, Almir Turković, Marko Babić, Jurica Vranješ, Stanko Bubalo…

S Konavljaninom je 2006. godine dogurao do četvrtfinala Kupa Hrvatske, gdje je u utakmici protiv Rijeke zabio jedan pogodak te asistirao za drugi. Osim ‘velikog’ imao je iskustvo igranja i malog nogometa, nastupajući za MNK Square.

Inače, NK Croatia Karslruhe 1969 e.V. nakon 15 odigranih kola sa 14 bodova drži 12. mjesto u ligi Kreisklasse B1 Karlsruhe. Zrilić je pak svoj angažman započeo porazom 1:3 u gostujućoj prijateljskoj utakmici protiv Sv SW Muhlburga.

Foto: Facebook/ NK Croatia Karslruhe 1969 e.V.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist