Sport

DU MOTION ‘RUN THE WALL’ Luka i Andrea najbrže svladali zidine

DU MOTION 'RUN THE WALL' Luka i Andrea najbrže svladali zidine

Luka Đurović iz Škole trčanja Dubrovnik i ove je godine najbrže svladao utrku dubrovačkim zidinama ‘Run The Wall’ u sklopu petog izdanja trkačke manifestacije ‘Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik’.

Iako vrijeme ove godine nije išlo na ruku zbog kiše koja je padala kako noćas, tako i jutros, trkači su, uz veličanstveni pogled, trčali gore, dolje po skliskom drevnom kamenu stvarajući nezaboravno iskustvo.

Đurović je trasu dugu 2,5 kilometara, sa startom i ciljem na Stradunu, istrčao za 11 minuta i 36 stotinki. Za tri sekunde i 97 stotinki sporiji je bio drugoplasirani Luka Rajčević, dok je na trećem mjestu završio Zdravko Mišević iz Srbije, koji je zidine svladao s vremenom 11:39.07

Najbrža natjecateljica bila je Andrea Klečak (14:52.05), drugoplasirana je Jasna Vinković (16:07.07) , obje iz Hrvatske, dok je treće mjesto zauzela Britanka Cath Worthington (16:13.75).

Luka Đurović nakon utrke je istaknuo kako je utrka naporna, pogotovo zbog skalina, posebno na ulazu na zidine te uspon prema Minčeti.

– Treba dosta treninga samo skalina, uz redovno treniranje mislim da nije tako teška staza – rekao je Luka dodavši kako je najteže svladati prve ulazne skaline te one prema Minčeti, a ostalo je veliki gušt s lijepim pogledom na Grad.

Andrea Klečak najbrža je današnja natjecateljica kojoj je ovo druga utrka zidinama. Natjecala se, naime prije dvije godine kada je ostala na trećem mjestu.

– Naporna je utrka jer ima puno skalina. Padala je kiša pa se jako klizalo što je dodatno otežavalo trčanje – rekla je nakon utrke.

Utrku zidinama ove je godine trčalo skoro stotinu trkača iz raznih zemalja svijeta.

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist