Crna kronika

Državljanin Srbije unajmio stan u Dubrovniku, uplatio dvije rate i shvatio da je prevaren!

krovovigrad001

U posljednjih nekoliko godina sve su učestalije prijevare građana putem interneta, a oblici prijevara se stalno mijenjaju pa policija poziva na poseban oprez kod bilo kakvog oblika kupnje ili najma putem interneta, poglavito ako se radi o nerealno povoljnom oglasu.
Naime, u Policijsku postaju Dubrovnik ovog je ponedjeljka pristupio 50-godišnji državljanin Srbije, stranac na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj, koji je policijskim službenicima prijavio prijevaru na svoju štetu.
Naime, oštećeni je krajem srpnja ove godine, dok se nalazio kod kuće u Srbiji, pregledavao internetsku stranicu specijaliziranu za najam stanova, putem koje je pronašao oglas za stan u Dubrovniku, veličine 91 četvorni metar.
Obzirom da je bio zainteresiran useliti se u takav stan na duže vrijeme, kontaktirao je vlasnike putem e-mail adrese koja je u sklopu oglasa navedena za kontakt. Dogovorili su najam stana od početka rujna ove godine, za cijenu od 430 eura mjesečno. Vlasnici stana su tražili uplatu dvije mjesečne najamnine što je oštećeni i napravio te uplatio 860 eura.
Kada je došao u Dubrovnik otišao je do stana i telefonski kontaktirao stvarnu vlasnicu stana koja mu je u razgovoru pojasnila da ne iznajmljuje stan.
Shvativši da je prevaren cijeli je slučaj prijavio policiji koja je započela kriminalističko istraživanje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PROMETNA NA MAGISTRALI Sudar dva vozila u blizini Rabe

Dulist

DRAMA U KONAVLIMA Muškarac zaključao 28-godišnjaka u kuću i prijetio mu smrću zbog iznude

Dulist

PROMETNA U LAPADU Jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist