Grad

Država daje u zakup dva poslovna prostora u povijesnoj jezgri

grad zvonik01

Prvim ovogodišnjim natječajem Državnih nekretnina za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države obuhvaćeno je 29 nekretnina, od kojih je 20 u kopnenoj Hrvatskoj, a devet ih je na obali, od Umaga do Dubrovnika.

ulica od puca siroka 2

U Širokoj ulici, točnije na adresi Od Puča 17 / Široka 5 iznajmljuje se prostor površine 13,48 m2. Riječ je o, kako se ističe, prizemlju ulične zgrade. Početna mjesečna neto zakupnina je 13.210,40 kuna, dok je jamčevina 39.631,20 kuna.

ulica od puca

U Ulici od Puča 20 iznajmljuje se prizemlje površine 10,56 m2. Početna mjesečna neto zakupnina je 6.336,00 kuna, a jamčevina iznosi 19.008,00 kuna.

Niti u jednoj nekretnini nije istaknuta predložena djelatnost, odnosno, kako se navodi, sve djelatnosti su dopuštene sukladno propisima.

-Na natječaju za zakup objavljenom 16. ožujka 2022. ponuđene su prepoznatljive poslovne lokacije u Zagrebu, Osijeku, Cresu, Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Puli, Rijeci, Splitu i Umagu. Poslovni prostori smješteni u nultim gradskim zonama ponuđeni su u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Dubrovniku, gdje je i najveći početni iznos mjesečne zakupnine koji iznosi 980 kn/m2 za prostor unutar povijesne jezgre, dok je cijena ponuđenog četvornog metra u zagrebačkoj nultoj zoni za prostore u Ilici i Jurišićevoj cca 80 kn/m2 – navodi se u objavljenom priopćenju.

Rok za predaju ponuda je 8. travnja 2022. do 12 sati.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist