Kultura

Društvo Slagalica u četvrtak predstavlja dva kriminalistička romana

krimi vecer slagalica

Za ljubitelje kriminalističkog žanra Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica organizira u četvrtak, 8. listopada 2020. predstavljanje dvaju novih romana u svom izdanju: prvijenac Iva Fraske pod nazivom “Pet dana u Londonu” i drugi u seriji slučajeva inspektora Marinovića (“Treba pitati Temidu”) autorice Renate Zlatković. U programu koji započinje u 19 sati u Ljetnom kinu Jadran, uz autore sudjeluju Matija Nenadić, Lucijana Pendo i Katarina Palinić te glazbenici Maja Grgić i Srđan Marković.

Drugog listopada 2019. U 18 sati i 23 min na stanici Gudge sve izgleda normalno. No, samo nekoliko sekundi poslije počinje luda jurnjava londonskim ulicama – svoj dosadni posao u Dubrovniku računovođa Robert Moretti zamijenio je petodnevnom akcijom ispunjenom pucnjavom i otmicama, ali i novim prijateljstvima i prvom pravom ljubavlju.

Ovog puta inspektor Marinović i njegov pomoćnik Šikić, čitateljima već poznati iz autoričina detektivskog prvijenca „Može se dogoditi i tebi“, hvataju se ukoštac s misterioznim ubojstvom beskrupuloznog i egocentričnog trgovca antikvitetima, žrtve za koju mnogi smatraju da je bolje što je mrtva jer tako bar ne šteti drugima. Stoga sumnjivaca ne manjka: od odbačenih žena do pregažene konkurencije.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist