Sport

DRUGA UTAKMICA ČETVRTFINALA Dubrovački košarkaši dočekuju Splićane

Kosarkasi Dubrovnik

Košarkaši Dubrovnika u večeras u 19 sati u Gospinom polju dočekuju KK Split u drugom susretu četvrtfinala FAVBET Premijer lige. Serija se igra na dvije pobjede, a u prvoj utakmici je Split slavio na Gripama rezultatom 100:78.

U navedenom susretu su Splićani do pobjede došli tek krajem treće četvrtine, nakon rezultata 60:60. Tri četvrtine Dubrovnik je bio ravnopravan protivnik aktualnom doprvaku i puno iskusnijem premijerligašu.

– Puno puta ove sezone Gospino polje pokazalo se kao utvrda, gdje protivničke momčadi ne mogu lagano doći do bodova. Jedino uz pomoć naše publike ovakvu utakmicu možemo držati u egalu do kraja. Iznenađenja su uvijek moguća, no naš primarni cilj danas je pružiti 40 minuta vrhunske košarkaške izvedbe, kakvu zaslužuje četvrtfinalno doigravanje Premijer lige – rekao je igrač Dubrovnika Petar Dubelj.

Nakon deset godina Dubrovnik se vratio u najveći rang, gdje je u regularnom dijelu, upisano čak 15 pobjeda i 18 poraza. Već to sedmo mjesto bilo je velik uspjeh, zato svi skupa uživajmo u premijerligaškom doigravanju u Gospinom polju!

– Mnogi su bili skeptični kada smo stigli iz Prve lige. Ali 15 pobjeda je fenomenalan rezultat. Naravno da ćemo sve napraviti da pokušamo seriju vratiti u Split. Mislim da bi nam pobjeda protiv Splita bila prava kruna sezona. I navijači su nam velika pomoć, bude ih dosta, a ovim ih putem pozivam da dođu i naprave festu od košarke – rekao je trener Ivan Perinčić.

Pročitajte još

SVJETSKO PRVENSTVO U JUDU U ABU DHABIJU Nastupaju Petrunjela Pavić, Ivana Šutalo i Iva Oberan!

Dulist

JUGAŠI U FINALU EUROKUPA! Potopili španjolski Sabadell

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist