Crna kronika

VIDEO / FOTO Pogledajte noćnu borbu protiv vatre

VIDEO / FOTO Pogledajte noćnu borbu protiv vatre

Na požarištu oko Točionika i Čepikuća još uvijek je dramatično – jaki maestral otežava posao osamdeset i više vatrogasaca koji su pristigli iz svih krajeva županije.

Vjetar vraća plamenove prema Čepikućama i Točioniku, a kanadere ometa gusti dim i situacija se, iako je u popodnevnim satima smirena, izgleda opet pogoršava. Stiže pomoć iz Neretve, DVD-a Metković i Kuna, dok su kanaderi radi gustog dima i jakog vjetra napustili požarište.

Inače, dojava o požaru raslinja na području Dubrovačkog primorja zaprimljena je u 17.30 sati u nedjelju, 2. srpnja. Prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje, tijekom ponedjeljka je zaustavljen na istočnom i sjevernom dijelu prema mjestu Trnovica, a nastavljeno je gašenje južnog i jugozapadnog dijela požarišta prema Smokovljanima i Visočanima te na zapadnom dijelu prema mjestu Ošlje.

Na požarištu su i jučer djelovala tri protupožarna zrakoplova Canadair te pripadnici DIP-a Dubrovnik, JVP-a Dubrovačko Primorje, DVD-a Slano, Putniković i Ston s oko 50 vatrogasaca. Tijekom protekle noći požarište je čuvalo 30 pripadnika DIP-a Dubrovnik, JVP-a Slano i DVD-a Slano, Ston i Putnikovići.

Foto / Video:  Facebook/Nikša Ivančević

Foto Zvonimir Pandža

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist