Crna kronika

Dramatično kod Šibenika, požar zahvatio i 20-ak kuća!

Dramatično kod Šibenika, požar zahvatio i 20-ak kuća!

Još od jutarnjih sati traje dramatična borba s vatrenom stihijom na području Šibensko-kninske županije.
Kako je za RTL rekao Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, ovaj požar gori je nego dramatičan požar 1986. godine.
-I tada je gorjela kao i sada, velika borova šum, ali ovo je sad gori požar. Krenuo je iz Zatona, 7-8 km na Benkovačkoj cesti, išao je u pravcu Vodica. Kad je puhnuo jaki maestral, vjetar je vatru bacao 500-600 metara pa sve do kilometar i u samo desetak minuta od izbijanja, požar je došao u samo mjesto Zaton – rekao je Dukić za RTL.

Potvrdio je da ima oštećenih kuća, da je vatra zahvatila zvonik crvke.
-Isto i na području Raslina, gdje ima oštećenih kuća – rekao je.
Inače, ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a u 20:30 sati izvijestilo je kako je Županijski centar 112 Šibenik zaprimio više dojava o većem broju djece na obali u Raslini koja su bila okružena dimom te su pozvani Lučka kapetanija i Pomorska policija koji su ih prevezli u Bilice gdje je načelnik općine otvorio školu za njihov smještaj. U prijevoz djece i nekoliko odraslih osoba samoinicijativno su se uključili i građani sa svojim brodicama.
Na požarište su upućeni i pripadnici Hrvatske vojske te vatrogasci iz Ličko-senjske županije. Na požarištu je preko 180 vatrogasaca sa 75 vozila.
-U jednom smo trenutku napravili nova osiguranja preko Šibenskog kanala na stranu Bilica jer, kako je danas požar prebacivao i vjetar je dosta jak, možemo se nadati svemu i svačemu. Izgorjelo je 20-ak kuća sigurno, što u Zatonu, što u Raslini. Imamo 20-ak to su krovišta, vatra se s pepelom i užarenim dijelom povukla kroz grede – rekao je Dukić dalje za RTL.
Uskoro se očekuje i dolazak premijera Plenkovića, te ministara obrane te unutarnjih poslova Marija Banožića i Davora Božinovića.

Foto: MUP

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist