Crna kronikaUrednički izbor

DRAMATIČNA BORBA S VATRENOM STIHIJOM ‘Bilo je užasno, djecu smo odmah spustili na magistralu’

pozar soline 1

Još od noćas traje borba vatrogasaca s vatrenom stihijom na području Župe dubrovačke, Iza gasitelja, ali i lokalnog stanovništva dramatična je noć, a poćar još uvijek nije ugašen. Pitanje je što donosi nova noć.

Naša sugrađanka Katija Guljelmović u Solinama ima vilu za iznajmljivanje, a u njoj su se u trenucima požara nalazili gosti koji su se itekako preplašili.

-U vili smo imali goste iz Engleske koji su nam prvi javili informaciju o požaru, prije nego što se vijest objavila na portalima. Gosti su bili preplašeni jer se nisu dosad s time susretali, a pogotovo nakon ovoga što vidimo da se događa u Grčkoj. To im je dodatno utjeralo strah. Zbog panike smo ih izmjestili u hotel, a u utorak su se vratili u smještaj. Još su tu dva dana i nadam se da im to neće pokvariti lijepe dojmove grada. Kuće u Solinama nisu bile toliko ugrožene, koliko u Zavrelju i na Kosturu. A mi smo u Trstenome strepili od drugog požara koji je krenuo sa Žala pa nismo znali što će se događati, s obzirom da je zapuhalo. Strepili smo da nam ne izgori maslinik. Mi smo kasnije u noći pošli u Soline kako bismo posjetili goste i malo ih smiriti – naglasila je svoje iskustvo za DuList Guljelmović.

Posebne zahvale upućuje vatrogascima koji su noć probdijeli na terenu, a očito je kako će to napraviti i u noći s utorka na srijedu.

Vatrena stihija približila se na pet metara od pojedinih kuća na Kosturu. Jedna stanovnica tog predjela ističe nam kako nije spavala cijelu noć te je tako neispavana pošla na posao. Sve poviše kuće je izgorjelo, a vatra se približila na 5 metara od samog objekta.

-Kad smo se probudili vidjeli smo da je požar na vrhu naše uzbrdice pa smo odmah spustili aute i djecu na magistralu. Suprug i susjedi ostali su polijevati oko kuća i da to nismo napravili sve bi planulo. Natapali su sigurno sat vremena i mislim da je to puno pomoglo – ispričala nam je.

-Bilo je baš užasno, prepali smo se jer se vatra baš približila i našoj kući i susjednoj – dodala je te naglasila kako su vatrogasci cijelo vrijeme bili tu. I cijeli današnji dan. Stanovnici Župe posebno im se zahvaljuju.

Pročitajte još

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist

ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE 61-godišnjak kružnom prevarom ukrao gotovo 28 tisuća eura

Dulist