Grad

DPU Gospino polje prilagođava se novoj multifunkcionalnoj dvorani

DPU Gospino polje prilagođava se novoj multifunkcionalnoj dvorani

Gradsko vijeće pokreće postupak izmjene Detaljnog plana uređenja Športsko – rekreacijskog parka Gospino polje, kao jedan od preduvjeta za izgradnju nove multifunkcionalne dvorane koja bi 2025. godine trebala ugostiti Svjetsko rukometno prvenstvo. Projekt nove dvorane predstavljen je, podsjetimo, prije gotovo godinu dana. Zapravo, gradonačelnik Mato Franković krajem prošle godine predstavio je Idejnu studiju prostorno-programskih kapaciteta dvorane izrađivača 10Aarch d.o.o., tvrtke koja je prethodno već sudjelovala u izradi DPU-a Gospino polje te je izložio plan aktivnosti gradske uprave na realizaciji projekta. No, tada je za cilj postavljeno ishođenje građevinske dozvole do kraja ove godine, što se očito nije dogodilo, a postupka izmjena DPU-a pokreće se tek sada.
DPU-a Športsko – rekreacijskog parka Gospino polje mijenja se među ostalim radi usklađenja s izmijenjenim potrebama Grada Dubrovnika za kapacitetima i namjenom nove sportske dvorane, rekonstrukcije te mogućeg proširenja gabarita i prenamjene nekih sadržaja postojeće športske dvorane. Razlog je i planiranje nove polivalentne sportske dvorane s pratećim klupskim sadržajima u neposrednoj blizini postojeće dvorane s kojom se planira povezati ‘toplom vezom’.
-Predviđene izmjene posebno se odnose na predio gdje se sportski kompleks Gospino polje planira dopuniti s polivalentnom dvoranom s pratećim sadržajima i proširenjem postojeće dvorane te na korekcije tokova pješačkog i kolnog prometa, prometa u mirovanju kao i ostale infrastrukture korz obuhvat sportskog parka – navedeno je u obrazloženju uz napomenu kako će se izmjenom omogućiti razmatranje etapne realizacije Plana.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist