Grad

DPU Gospino polje prilagođava se novoj multifunkcionalnoj dvorani

Gradsko vijeće pokreće postupak izmjene Detaljnog plana uređenja Športsko – rekreacijskog parka Gospino polje, kao jedan od preduvjeta za izgradnju nove multifunkcionalne dvorane koja bi 2025. godine trebala ugostiti Svjetsko rukometno prvenstvo. Projekt nove dvorane predstavljen je, podsjetimo, prije gotovo godinu dana. Zapravo, gradonačelnik Mato Franković krajem prošle godine predstavio je Idejnu studiju prostorno-programskih kapaciteta dvorane izrađivača 10Aarch d.o.o., tvrtke koja je prethodno već sudjelovala u izradi DPU-a Gospino polje te je izložio plan aktivnosti gradske uprave na realizaciji projekta. No, tada je za cilj postavljeno ishođenje građevinske dozvole do kraja ove godine, što se očito nije dogodilo, a postupka izmjena DPU-a pokreće se tek sada.
DPU-a Športsko – rekreacijskog parka Gospino polje mijenja se među ostalim radi usklađenja s izmijenjenim potrebama Grada Dubrovnika za kapacitetima i namjenom nove sportske dvorane, rekonstrukcije te mogućeg proširenja gabarita i prenamjene nekih sadržaja postojeće športske dvorane. Razlog je i planiranje nove polivalentne sportske dvorane s pratećim klupskim sadržajima u neposrednoj blizini postojeće dvorane s kojom se planira povezati ‘toplom vezom’.
-Predviđene izmjene posebno se odnose na predio gdje se sportski kompleks Gospino polje planira dopuniti s polivalentnom dvoranom s pratećim sadržajima i proširenjem postojeće dvorane te na korekcije tokova pješačkog i kolnog prometa, prometa u mirovanju kao i ostale infrastrukture korz obuhvat sportskog parka – navedeno je u obrazloženju uz napomenu kako će se izmjenom omogućiti razmatranje etapne realizacije Plana.

Pročitajte još

Na natječaj za davanje u najam gradskih stanova stigao 21 prigovor, rješavanje je u tijeku

Dulist

FRANKOVIĆ U OBILASKU Lokrum spremno dočekao posjetitelje

Dulist

PREDSTAVNICA GK PILE – KONO Katarina Doršner izabrana u tijelo za provedbu Plana upravljanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija