Kultura

[DPDS U SPONZI] Sedam desetljeća čuvanja baštine u jednoj izložbi

[DPDS U SPONZI] Sedam desetljeća čuvanja baštine u jednoj izložbi

’70 godina u službi baštine’ naziv je izložbe otvorene večeras u atriju Palače Sponza, a možete ju pogledati sve do 28. kolovoza, svakim danom od 9 do 21 sat.

Posvećena je Gradu, koji svojim naslijeđem uvijek iznova inspirira i vuče naprijed. Posveta je svim nekadašnjim članovima, na čelu s gosparom Lukšom Beritićem, koji su svoje znanje, vrijeme i ljubav ugradili u temelje Društva te svim sadašnjim članovima – volonterima koji na najbolji način nastavljaju građansku tradiciju rada za dobrobit sveukupne materijalne i nematerijalne baštine, znamenu svoga identiteta, zapisali su iz Društva pred samu izložbu.

Prilikom otvaranja okupljenima su se obratili predsjednik društva Vedran Kosović, gradonačelnik Mato Franković i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Korižinek.

Društvo prijatelja dubrovačke starine, neovisna, nevladina, neprofitna građanska udruga osnovana 1952. godine u svrhu čuvanja, zbrinjavanja i promicanja bogate i slojevite dubrovačke kulturne baštine 12. kolovoza 2022. godine navršila je 70 godina postojanja i rada u službi baštine.

Utemeljitelj Društva, prvi i doživotni počasni predsjednik bio je Lukša Beritić koji je imao viziju da građani volonteri brinu za svoje spomenike uz pomoć stručnih institucija, unoseći u njihovu zaštitu svijest i savijest dubrovačkoga puka.

Pročitajte još

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist