Grad

DOZNAJEMO Cijena Lazareta i dalje misterij, primopredaja zapela na milijunskim dugovima!

DOZNAJEMO Cijena Lazareta i dalje misterij, primopredaja zapela na milijunskim dugovima!

Obnova kompleksa Lazareta, bez obzira na dobivanje uporabne dozvole krajem 2014. godine i danas čini se, nažalost otvara više pitanja nego što ih zatvara. Riječ je o projektu obnove bivše dubrovačke karantene, a zbog tog projekta bivši dubrovački gradonačelnik je bio i na listi kandidata DuLista za Pozitivca 2014. godine. Međutim, prošlo je više od dvije godine od početka radova, a građani još uvijek ne znaju koliko će taj projekt u konačnici koštati.

Nema narodne feste
Svečano otvorenje kompleksa inicijalno je bilo najavljeno za kraj srpnja prošle godine, a za tu priliku bivši gradonačelnik je najavljivao i narodnu festu od čak pet dana. Na nju je čak pozivao kako vijećnike tako i građane s govornice Velike vijećnice na sjednici Gradskog vijeća. No dani su odmicali, festa se potiho otkazala bez ikakve obavijesti, a uporabna dozvola trebala je stići ‘u kolovozu’. Prošao je i osmi mjesec, pa i rujan, i tek 24 listopada iz Grada slavodobitno objavljuju kako je stigla famozna uporabna dozvola.
Kako se pokazalo u tjednima koji su prošli to je značilo malo ili nimalo jer većina korisnika do danas nije uselila. Naime, kako doznaje DuList nikada nije došlo do primopredaje objekta na relaciji izvođač Grad, a razlog tome su postojeća dugovanja za dio radova.

Što su nam poručili iz Grada Dubrovnika, ali i kako sve gleda izvođač radova tvrtka Monte Mont, pročitajte u našem tiskanom izdanju!

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist