Grad

DOVRŠENO TREĆE PARKIRALIŠTE U MOKOŠICI Franković najavio izgradnju još 300 parkirališnih mjesta

DOVRŠENO TREĆE PARKIRALIŠTE U MOKOŠICI Franković najavio izgradnju još 300 parkirališnih mjesta

Investicija je vrijedna nešto više od dva i pol milijuna kuna. Uz ovaj parking napravljene su i sklae koje povezuju ovaj dio Mokošice s drugim. Na taj način riješeno je i komunikacijsko pitanje. Prije su ljudi morali preći puno veću dionicu kako bi došli do trgovine i škole – poručio je gradonačelnik Mato Franković koji je u petak ujutro sa suradnicima obišao završen projekt gradnje 63 parkirališna mjesta, trećeg parkirališta u Novoj Mokošici izgrađenog u kratkom roku.

Podsjetimo, prethodno je izgrađen parking sa 76 mjesta pokraj zgrada HRVI i zgrada Dubrovačke stanogradnje u izgradnji, zajedno s rekonstrukcijom ceste i gradnjom kružnog toka, dok je u Ulici Marina Kneževića izgrađeno parkiralište s 58 parking mjesta.

– Mi već sada se pripremamo za još jedan investicijski ciklus u Mokošici za nastavak gradnje još najmanje 300 parking mjesta. Vjerujemo da ćemo korak po korak riješiti jedan od najvećih komunalnih problema Mokošice, a to je upravo nedostatak parking mjesta – rekao je Franković koji se ovom prilikom osvrnuo na probleme Nuncijate gdje je, podsjetio je, zahvaljujući amandamanu HDZ-a u Gradskom vijeću asfaltirano to područje.

– Jedna od prvih stvari koje sam napravio kao gradonačelnik je investicija u dječje igralište na Nuncijati. Nakon toga renovirali smo u potpunosti postojeće nogometno igralište te smo na zahtjev Udruge mladih postavili jedan objekt kojim se oni služe. Ono što je ključno za Nincijatu je izgradnja nove pristupne ceste. Tu smo napravili cjelokupnu prostorno-plansku dokumentaciju. Izradili smo HIA studiju i poslali smo sve to UNESCO-u da dobijemo suglasnost za izgradnju. Cesta ide u potpunosti preko zemljišta Grada Dubrovnika i vjerujem da će se njom riješiti brojni problemi koje stanovnici Nuncijate imaju – iznio je Franković i naglasio da se nikoga nijen zaboravilo nego je jednostavno neke projekte lakše ili teže realizirati zbog spomenute dokumentacije.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist