Kultura

Dotakli smo zvijezde

Dotakli smo zvijezde

Dubrovački simfonijski orkestar vratio se nakon dvanaestodnevne turneje u Indoneziji, gdje su održali tri koncerta u prestižnim dvoranama jugoistočne Azije pred više od četiri tisuće gledatelja.

Turneja kojom su po drugi put oduševili publiku u Jakarti, ali i u Medanu na otoku Java, donijela je i nastup u jednoj od najljepših dvorana Azije – Aula Simfonia Jakarti priređen je na obljetnici mirotvorne udruge Harmony Centar.
– Kada sam saznao da su Aula i Vihara hram rasprodani do posljednjeg mjesta, shvatio sam da smo ušli u sam vrh kulturnog menadžmenta Azije i dotakli zvijezde – još pun dojmova govori ravnatelj DSO-a Pero Šiša.
 
NAJBOLJI UVJETI
 
Ističe sjajnu dobrodošlicu koja ih je pratila od slijetanja u zračnu luku, preko luksuznih uvjeta koje su imali u hotelima, do najboljih mogućih uvjeta koji su ih pratili tijekom turneje.
 

Ovim smo gostovanjem uistinu dotakli zvijezde, a desetak najvećih azijskih menadžera bili su na našim koncertima. Već smo uspostavili kontakte i oni su zainteresirani za nova gostovanja i zajedničke projekte. Za nama je nevjerojatna priča

– Više od godinu dana mo. Widjaja i moj tim radimo na ovom projektu i po prvi put se dogodilo da jedna kulturna institucija Grada, a vjerujem i cijele Hrvatske, okupi 80 velikih sponzora i u potpunosti pokrije sve troškove turneje. Ovim smo gostovanjem uistinu dotakli zvijezde, a desetak najvećih azijskih menadžera bili su na našim koncertima. Već smo uspostavili kontakte i oni su zainteresirani za nova gostovanja i zajedničke projekte. Za nama je nevjerojatna priča, nakon koje, mogu to pouzdano prognozirati, ili će Orkestar ići vrlo visoko u tom dijelu svijeta ili će pasti na niske grane – kazao je Šiša.
 
PRIZEMLJENJE
 
Povratak u dubrovačku svakodnevicu i probleme s nepostojanjem prostora za nastupe, čak niti u zimskom periodu, mogao bi izazvati potrese u odnosu sa azijskim menadžerima, ali i neželjeni rastanak sa mo. Noormanom Widjajom koji posljednjih godina ostavlja dubok trag u radu i napretku DSO-a.
Za koga šiša izjavljuje "Najgori su političari koji ne znaju da pojma nemaju. To je opasno!" i tko su prodavači magle u kulturnom menadžmentu, pročitajte u novom brojutjednika duList koji je od jutros na trafikama.

 

TRI RASPRODANA KONCERTA
Svirali pred 4,500 ljudi

Turneja je ponudila fantastičnu promociju dubrovačkih glazbenika koji su drugu godinu za redom nastupali u Indoneziji. Cijela je turneja u potpunosti sponzorski pokrivena, dok je svim koncertima ravnao maestro Noorman Widjaja.
Koncertni niz otvorio je nastup u Auli Jakarti pred 1200 ljudi, gdje je kao solist nastupio ruski pijanist Andrey Pisarev, dok su dan iza svirali pred 800 ljudi u dvorani Grand Melia s programom posvećenom Straussu. Završni koncert održan je u jedinstvenom ambijentu Vihara hrama u Medanu na otoku Javi pred impozantnim brojem publike. Čak 2.380 posjetitelja došli su slušati Orkestar, a uz maestra Widjaju koji je ravnao izvedbom kao solisti su nastupili indonezijska pijanistica Christine Uotomo i njemački violinist Iskandar Widjaja.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović