Aktualno

Dosta vam je zime? Idući tjedan proljetne temperature!

Dosta vam je zime? Idući tjedan proljetne temperature!

Ako su vam već dosadile niske temperature zraka, ova vijest će vas obradovati. Idućeg tjedna zimske temperature će nas pomalo napuštati, a kako donosi portal Crometeo do sredine tjedna najviše dnevne temperature zraka u dijelu Dalmacije mogle bi se približiti toplih 15°C.

Do kraja ovog tjedna nastavit će se većinom suho zimsko vrijeme. Evo i Crometeove prognoze za vikend:

Petak će na Jadranu biti pretežno sunčan ili vedar, na sjevernom dijelu uz više oblaka. Puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita jaka, još ujutro s olujnim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -6 do -1°C, uz obalu i na otocima od -1 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 5 do 10°C, u Zagori ponegdje malo niže.

U subotu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i u većini predjela suho. Više oblaka kasno popodne i osobito navečer u Dalmaciji, kada samo ponegdje može pasti vrlo malo kiše, u Zagori i susnježice. Danju slab vjetar promjenjiva smjera, kasno popodne će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će navečer na moru Dalmacije biti u jačanju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -8 do -2°C, uz obalu i na otocima od -1 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 5 do 10°C, u Zagori ponegdje malo niže.

Nedjelja donosi pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena, na udare ponegdje i jaka tramontana. Bit će malo toplije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 2°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature većinom od 8 do 13°C.

Sljedećeg tjedna većinom suho, iako krajem četvrtka može doći do prolaznog jačeg naoblačenje s kišom. Zimske temperature će nas postupno napustiti, pa bi se do sredine tjedna najviše dnevne temperature zraka u dijelu Dalmacije mogle približiti toplih 15°C. Detaljnu tjednu prognozu vremena čitajte u ponedjeljak ujutro na našem portalu.

Pročitajte još

Napustio nas je glazbenik i profesor Eduard Edi Marčić

Dulist

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist