Grad

DONOSIMO Salahudin Muslić nije jedini koji ‘koči’ groblje na Dubcu! Njih je 11!

groblje dubac rjesenje upravni sud 120315 1

U kontekstu (ne)rješavanja groblja Dubac uvijek se u javnosti potežu dva imena – ono Salahudina Muslića, i njegovog ”specijalnog opunomoćenika” Pera Vićana.

Bitku za groblje proteklih nekoliko godina predvodio je bivši dubrovački gradonačelnik koji to ponovno pretendira biti, HNS-ov Andro Vlahušić, a u javnosti se stvorilo ozračje kako Muslić i Vićan ucjenjuju kako Grad Dubrovnik, tako njihove građane, ali i bošnjačku zajednicu kojoj Muslić pripada. U tom kontekstu kroz nekoliko godina na Dubcu su se radile pressice, na Gradskom vijeću iznosile neistine i pozivalo čak i Bošnjake da tobože utječu na Muslića, zbog čega je za njega i oko njega stvoreno gotovo nemoguće ozračje za normalan život.
Ipak, prema rješenju Upravnog suda u Splitu od 9. veljače 2015. godine, jasno je kako je Muslić, čiju je priču jedini iznio DuList, samo jedan od 11 stranaka koji vode spor protiv izvlaštenja.

Kako je razvidno iz odluke Upravnog suda stranke u postupku su Lilia di Belo Besito, Anka Gugić Amorese, Teresa di Leo i Giovanni di Leo, Salahudin Muslić, Dijana Sinanović, Vinko Prižmić, Marija Keković, Vesna Ulaga, Nikola Ulaga i Rudi Ulaga.

Iščitavajući rješenje o tužbi koju je Upravnom sudu radi izvlaštenja protiv Ministarstva pravosuđa podnijela Općina Župa dubrovačka 13. listopada 2014. godine (što je posljednji korak pravne procedure za izvlaštenje) postavlja se pitanje zašto je Andru Vlahušiću bilo u interesu od Salahudina Muslića, a posljedično i od Pera Vićana u ovom predmetu napraviti ‘neprijatelja broj 1’ grada Dubrovnika?

Kako nam je potvrdio načelnik Župe dubrovačke Silvio Nardelli, od početka veljače kada je datirano rješenje, do danas dogovor je postignut s Vesnom, Nikolom i Rudijem Ulagom i Dijanom Sinanović, a postupak izvlaštenja za Vinka Prižmića i Mariju Keković pokrenut je jer žive u Švicarskoj.

 

Pročitajte još

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pred nama je zanimljiv i ispunjen tjedan

Dulist

Ibrica Jusić, Boris Njavro, Stana Šćepec o veličini, prijateljstvu, suradnji, ljubavi…

Dulist

DO IZGRADNJE NA ŽARKOVICI Centar za pružanje usluga u zajednici privremeno u prostorima bazena

Dulist