Aktualno

DONOSIMO RASPORED PO ŠKOLAMA Prvi dan u klupama u novim okolnostima

DONOSIMO RASPORED PO ŠKOLAMA Prvi dan u klupama u novim okolnostima

Ovog ponedjeljka učenici osnovnih i srednjih škola sjedaju u školske klupe, ali ove godine u ponešto izmijenjenim okolnostima s obzirom na pandemiju koronavirusa. Škole su tako objavile detaljne informacije kako će izgledati prvi dan škole, posebno za prvašiće, ali i organizacija nastave tijekom školske godine, a mi ih donosimo u nastavku.

OSNOVNE ŠKOLE

Osnovna škola Lapad

Iz OŠ Lapad ističu kako će organizacija nastave u novoj školskoj godini biti pomalo drukčija.

-U našoj školi nastava će se održavati u jednoj smjeni s različitim početkom. Nastava za učenike od 1. do 4. razreda započinjat će u 7.45 sati, a za učenike od 5. do 8. razreda u 8.35. Nastava za učenike od 5. do 8. razreda odvijat će se u jednoj učionici osim Informatike za učenike 5. i 6. razreda. Na ulazima u školske zgrade nalazit će se dežurni učitelji. Ne zadržavajući se u školskom dvorištu svi učenici odmah po dolasku, i poštujući razmak, ulaze u školsku zgradu i odlaze u svoju učionicu u kojoj ih dočekuje učitelj. Prilikom ulaska u školu svi učenici trebaju koristiti dezinfekcijsku barijeru za obuću te dezinficirati ruke.

Učenici ne smiju napuštati prostore škole (prostorom se smatra i dvorište) prije završetka nastavnoga dana. Po završetku nastave učenici u pratnji učitelja, kojega su imali zadnji sat, napuštaju školsku zgradu i školsko dvorište. Učenicima za vrijeme velikog odmora nije dopušten odlazak u trgovinu te preporučamo nošenje marende od kuće. Sve detaljne upute oko organizacije smjena i točnog vremena i mjesta ulaska u školu roditelji će dobiti od svojih razrednica/ka.

Učenici u školu ulaze na pojedinačne ulaze koji su označeni s maskama te se s njima kreću u svim prostorima škole. Učenici razredne nastave tijekom nastave ne nose maske, kao ni učenici sedmih i osmih razreda, dok učenike petih i šestih razreda molimo za strpljenje jer će u svojim učionicama za vrijeme nastave biti potrebno nošenje maske gdje nije omogućen razmak. Pri ulasku u školu učenici će dezinficirati ruke, a tjelesnu temperaturu trebaju izmjeriti kod kuće.

Produženi boravak bit će organiziran u šest skupina, ali samo za učenike 1. i 2. razreda, a započinje s radom 8. rujna 2020. godine.

Prvi dan nastave u ponedjeljak, 7. rujna 2020. učenici će provesti s razrednicima u trajanju 3 školska sata kada će dobiti raspored i detaljne upute o kretanju i mjerama kojih se obavezno moraju pridržavati. Učenici od 5. do 8. razreda dolaze u školu u 8 sati, a učenici razredne nastave od 2. do 4. razreda u 9 sati.

Prijem prvaša izvršit će se u 11 sati ispred škole te molimo da u pratnji s djetetom dođe samo jedan roditelj uz obavezno nošenje maske i bez ulaska ulaska u učionice – istaknuli su iz OŠ Lapad.

Osnovna škola Marina Getaldića

Prvašići 1.a razreda na rasporedu su u zgradi Centar u 10 sati, a učenici 1.b razreda u 10.45. Nastava učenicima od 2. do 4. razreda u ponedjeljak počinje po sljedećem rasporedu ulaska: 2. a u 8 sati, 2. b u 8.10, 3. a u 8.20, 3. b u 8.30, 4. a u 8.40 i 4. b u 9.30.

U zgradi ove škole na Pločama prvi dan ulazak u školu bit će od 12 do 12.15, a izlazak iz škole od 14.15 do 14.25 sati. Za svaki razred određeno je s kojeg ulaza će ući i izaći iz škole. Predmetna nastava počinje u popodnevnoj smjeni. Na stranicama škole možete provjeriti raspored za prvi dan škole, raspored smjena i raspored zvona kao i upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19.

Osnovna škola Mokošica

Prvi dan nastave je u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine i održat će se prema sljedećem rasporedu: 2. i 4. razredi: 13 – 14 sati, 3. razredi: 11 – 12 sati, 5. i 7. razredi: 11. 30 – 12. 30 sati, 6. razredi: 13. 30 – 14. 30, 8. razredi: 14 – 15 sati, 2., 3. i 4. razred P. Š. Osojnik – 11 sati. Iz škole napominju kako u ponedjeljak 7. rujna nije organiziran produženi boravak za učenike.

U utorak, 8. rujna nastava će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

1. razredi: 9 sati

2. razredi: 13 sati (napomena: kada su u jutarnjoj smjeni, učenicima drugih razreda nastava započinje u 7. 45 sati)

3., 5. i 7. razredi: 8 sati

4., 6. i 8. razredi: 14 sati

Područna škola Osojnik:

Nastava počinje u 8. 30 sati. Učenici 2. i 4. razreda su u istim učionicama kao i prošle godine. Navedeni raspored učionica po razrednim odjelima ostaje isti tijekom cijele školske godine.

Prilikom svakog ulaska učenika u školu potrebno je dezinficirati ruke i noge. Učenici su obvezni svako jutro mjeriti temperaturu i zapisivati ju u posebnu bilježnicu koju će nositi sa sobom u školu. Obvezu svakodnevnog mjerenja temperature imaju i svi ostali djelatnici škole.

Osnovna škola Ivana Gundulića

Zbog posebnih epidemioloških i organizacijskih mjera nastava će se za vrijeme trajanja epidemioloških mjera odvijati u dvije smjene. Učenici razredne nastave ići će u jednu smjenu, a učenici predmetne nastave u drugu smjenu i svaki tjedan će se smjene rotirati (jedni ujutro, drugi popodne i obrnuto). Jutarnja smjena počinje u 8 sati, popodnevna u 13.30. Učenici produženog boravka i učenici u odjelima djelomične integracije su stalno u jutarnjoj smjeni. Prilikom dolaska ispred škole učenici odmah ulaze u školu. Učenike prvog razreda ispred škole čeka učiteljica.

Učenici PŠ Koločep, Suđurađ i Luka Šipanska su u jednoj smjeni. Nastava započinje u ponedjeljak 7. rujna u 8 sati. Prvi dan nastave učenici će imati samo sat razrednika (60 min) u učionici prema rasporedu gdje će ih razrednici upoznati sa svim epidemiološkim mjerama, posebnoj organizaciji nastave, posebnim pravilima koja će vrijediti te im dati sve ostale važne informacije o nastavi i školi u ovim posebnim okolnostima. Učenici od 2. do 8. razreda trebaju donijeti bilježnicu i pribor za pisanje.

Raspored za prvi razred – prvi dan škole

Svečani prijem učenika 1. razreda u Osnovnoj školi Ivana Gundulića počinje u 9.30 sati za 1.b i c, a u 10.30 za 1. a i d na platou ispred ulaza u školu. U slučaju lošeg vremena u holu škole.

Prijem učenika 1. razreda u PŠ Luka Šipanska započinje u 8 sati. S učenikom može biti samo 1 roditelj Iz škole mole roditelje da nose maske. Obvezno je održavanje distance od 1,5 m od jednog učenika i roditelja do drugog učenika i roditelja. Tijekom svečanog prijama ispred škole učenicima i roditeljima će se kratko obratiti ravnateljicai njihova učiteljica te predstavnici Grada Dubrovnika. Nakon toga učenici će s razrednicom ući u školu, upoznati se s procesom epidemioloških mjera kod ulaska u školu. Potom odlaze sa učiteljicom do razreda gdje će se upoznati s učionicom i ostalim osnovnim stvarima važnima za početak nastave. Učenici će s učiteljicom u školi biti do 10.25 prva grupa, do 11.25 druga grupa. Roditelji ne ulaze u školu! Izlaz s učenicima Sustjepanskom ulicom.

Za vrijeme dok su učenici s učiteljicomu školi roditelji mogu biti na igralištu ispod starog dijela škole. Predviđeno je trajanje cjelokupnog zadržavanja učenika i roditelja u školi od maksimalno 60 minuta. Sve informacije za naredne dane roditeljima će dati učiteljica.

Rapored za prvi dan škole za učenike od 2. do 4. razreda

Prilikom dolaska ispred škole učenici odmah ulaze u školu, u učionicu prema navedenom rasporedu gdje ih čekaju njihovi učitelji. Učenike petih razreda ispred škole će čekati njihovi razrednici. Kod ulaza se provode sve mjere dezinfekcije, pranja ruku i distance te se odmah učenike privikava na rutinu. Svi učenici imaju sat razrednika 60 minuta i izlaze na ulaze na koje su ušli. Treba se strogo pridržavati satnice izlaska i ne izlaziti ranije niti kasnije da ne dođe do miješanja razreda – ističu iz ove škole, a sve detaljne upute i raspored možete provjeriti na stranicama škole.

Dodajmo kako na službenim stranicama OŠ Montovjerna i OŠ Antun Masle još uvijek nije objavljen raspored te ćemo ga nadopuniti odmah nakon objave škola.

SREDNJE ŠKOLE

Gimnazija Dubrovnik

Nastava u Gimnaziji Dubrovnik počinje u ponedjeljak 7.9. Od ove školske godine rade u dvije smjene, prva smjena kreće ujutro s početkom u 8 sati, a druga smjena je popodne s početkom u 14 sati. Prvi dan nastave u ponedjeljak 7. rujna započinje u 8 sati za prvu smjenu u kojoj su svi 4. i svi 3. razredi te 2. A,B,D i E, a druga smjena, u kojoj su svi 1. razredi te 2.C i F, počinje s nastavom u 12 sati. Detaljne upute i raspored ulaska pojedinih razreda možete provjeriti na stranicama škole.

Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik 

Nastava počinje u ponedjeljak, 7. rujna. U skladu s epidemiološkim mjerama, učenici u školi moraju nositi maske. Dolazak u školsko dvorište 5 minuta prije predviđenog ulaska. Ispred donjeg ulaza će učenike dočekati razrednik i nakon dezinfekcije ruku uvesti u školu.

Prvi razredi

1A (pomoćni cvjećar) 9.00

1B (frizer, kozmetičar) 9.15

1C (arhitektonski tehničar) 9.30

1D (automeh., vodoinst, elktroinst.) 9.45

Drugi razredi

2A 10.00

2B 10.15

2C 10.30

2D 10.45

Treći i četvrti razredi

3B 11.00

3C 11.15

3D 11.30

4C 11.45

Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik

Nastava počinje 7. rujna prema sljedećem rasporedu:

u 8.00 – učenici 4. BS, 4.E i 4.R
u 8.20 – učenici 4.Na i 4.Nb
u 8.40 – učenici 2. BS, 2.E i 2.R
u 9.00 – učenici 2.Na i 2.Nb
u 9.30 – učenici 3.E i 3. BS
u 10.00 – učenici 3.Na i 3.Nb
u 10.30 – učenici prvih razreda

Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik 

Prvi nastavni dan nove školske godine 7. rujna 2020. organizirat će se satovi s razrednicima.

Raspored ulaska učenika u školsku zgradu 7. rujna 2020.

-u 9 sati za učenike I.A (ekonomisti) – učionica 21 na katu i za učenike III.A (ekonomisti) – učionica 25 na katu
-u 9.15 sati za učenike I.B (upravni referenti) – učionica 23 na katu i za učenike III.B (ekonomska gimnazija) – učionica 24 na katu
-u 9.30 sati za učenike I.C (komercijalisti) – učionica 26 na katu i za učenike III.C (komercijalisti) – učionica 11 u prizemlju
-u 9.45 sati za učenike I.D (poslovni tajnici) – učionica 13 u prizemlju i za učenike III.D (poslovni tajnici) – učionica 22 na katu
-u 10 sati za učenike I.E (prodavači) – učionica 14 u prizemlju
-u 11 sati za učenike II.A (ekonomisti) – učionica 24 na katu i za učenike IV.A (ekonomisti) – učionica 21 na katu
-u 11.15 sati za učenike II.B (upravni referenti) – učionica 11 u prizemlju i za učenike IV.B (ekonomska gimnazija) – učionica 23 na katu
-u 11.30 sati za učenike II.C (komercijalisti) – učionica 26 na katu i za učenike IV.C (komercijalisti) – učionica 22 na katu
-u 11.45 sati za učenike II.D (poslovni tajnici) – učionica 13 u prizemlju i za učenike IV.D (poslovni tajnici) – učionica 25 na katu

Prije polaska u školu učenici su obvezni izmjeriti temperaturu. U slučaju povišene temperature (37,2 i više) učenici ne dolaze se u školu nego se javljaju svojim liječnicima.

Učenici moraju doći u školu sa zaštitnom maskom. Za vrijeme boravka u školskoj zgradi učenici i djelatnici obvezni su nositi zaštitne maske i održavati fizički razmak.

Protokol ulaska i izlaska iz zgrade, način kretanja u zgradi, odlasci na veliki odmor i ostale upute nalaze se u materijalu “Upute za učenike i roditelje” objavljen u izborniku Dokumenti i podizborniku Godišnji plan i program rada.

Na satovima s razrednicima učenici će dobiti raspored sati i sve ostale informacije potrebne za odvijanje što sigurnije nastavne godine.

Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića

Prvi dan nastave u ovoj će školi učenici i profesori započeti sv. Misom u crkvi sv. Ignacija u 9 sati, koju će predvoditi mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup. Nakon toga će razrednice sa svojim učenicima poći u učionice i podijeliti raspored te ih upoznati s posebnim mjerama koje se primjenjuju u školi glede pandemije COVID-19.

Ulazak i izlazak iz školske zgrade

Prilikom ulaska u školu i izlaska iz nje nužno je održavati razmak od najmanje 2 metra u odnosu na sve druge osobe.

Učenici 1. i 3. razreda ulaze na vrata školskog igrališta.
Učenici 2. i 4. razreda ulaze na glavna školska vrata.
Na ulasku u školu obvezna dezinfekcija ruku.

Raspored po učionicama
1. razred – prva učionica
2. razred – treća učionica (u kojoj su bili prošle šk. godine)
3. razred – velika dvorana
4. razred – četvrta učionica (u kojoj su bili od 1. razreda)

Kretanje u školi
Za vrijeme malog odmora učenici ostaju u svojim razredima.
Za vrijeme velikog odmora učenici će se koristiti školskim prostorima po uputama razrednice.
Za vrijeme nastave učenici ne smiju napuštati školsku zgradu bez dopuštenja.
Do daljnjeg su zabranjeni svi posjeti ustanovama (izvođenje kazališne predstave i sl.).
Primanja roditelja i roditeljski sastanci održavat će se na daljinu u dogovoru s razrednicama.

Detaljnije upute o epidemiološkim mjerama provjerite na stranici škole.

Umjetnička škola Luke Sorkočevića

Podjela rasporeda sati za učenike od 1.do 4. razreda srednje škole bit će u ponedjeljak, 7. rujna 2020. u 8.00h u matičnoj zgradi škole (Strossmayerova 3), učenici će biti upoznati sa situacijom i načinom ponašanja u školi. Nastava iz općeobrazovnih predmeta i stručnih likovnih predmeta kreće u utorak 8. rujna, a nastava iz glazbenih predmeta (osnovna i srednja škola) započinje u srijedu 9.rujna. Detaljnije provjerite na stranici škole.

Medicinska škola Dubrovnik

Raspored za ponedjeljak, 7.rujna 2020.

UJUTRO

2.a i 2.b razredi ulaze u školu u 7.50 (prvi kat)
4.a i 4.b razredi ulaze u školu u 7.55
3.b razred ulazi u školu u 8 sati

POPODNE

1.a i 1.b razredi ulaze u školu u 13.50 (PRVI KAT)
3.a razred ulazi u školu u 13.55
5.b razred ulazi u školu sukladno s razrednicom

1.sat učenici će imati sat razrednog odjela, ostale sate po rasporedu. Detaljne upute o organizaciji nastave možete provjeriti na stranici škole.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

Prvi razredi

8 sati – 1. A, 1. B, 1. C (Smjer HTT)
10 sati – 1. G, 1. F (Smjer kuhar)
12 sati – 1. D (smjer THK), 1. E (smjer KONOBAR / SLASTIČAR), 1. H (POMOĆNI KUHAR/SLASTIČAR)

Drugi, treći i četvrti razredi

14 sati – učenici svih drugih razreda
16 sati – učenici svih trećih razreda
18 sati – učenici svih četvrtih razreda

Svi učenici moraju prethodno kod kuće izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura veća od 37, 2°C moraju se javiti liječniku i ne dolaziti u školu.

Svi učenici prvih razreda ulaze na glavni ulaz škole (1. ulaz). Pri ulasku će od dežurnog nastavnika biti upućeni u svoje učionice. Prilikom ulaska u školu svi učenici moraju držati razmak od 1,5 metar, nositi zaštitnu masku i dezinficirati ruke. Iz škole napominju kako će raspored razreda po učionicama i ulaska u školu bit će objavljen najkasnije do nedjelje u 12 sati.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist