DuList IN

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just Dubrovniku

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just Dubrovniku

Skoro tri tisuće pratitelja ima Instagram profil ‘Just Dubrovnik’, englesko izdanje DuLista, a broj ukupnih jedinstvenih prikaza (impresija) pojedinih fotografija daleko je veći. U ovom broju DuLista odlučili smo izdvojiti 10 fotografija koje su izazvale najviše interesa kod pratitelja na Instagramu, ne samo po broju impresija, već i po lajkovima te komentarima. Vrijedi istaknuti kako je riječ o samo jednom od ‘Justova’, Instagram profila na kojim se nalaze fotografije iz mjesta diljem naše županije, s naših lijepih otoka, ali i Hrvatske. Tu su još ‘Just Korčula’ i ‘Just Mljet’.

Magic na Stradunu

Prema dostupnoj statistici na Instagramu najveći broj impresija, skoro 30 tisuća, ima objava s dobro poznatim motivom. Riječ je o fotografiji na kojoj se nalazi povijesna jezgra i popularna plaža Banje. Predstavljaju zaista savršen spoj ‘okupan’ u plavetnilu te nije ni čudo kako su privukli toliku pozornost korisnika na Instagramu.

Odmah poslije nje, našla se fotografija Senada Hajdarija, jednog od vlasnika popularne sladoledarnice ‘Dubrovnik’. Nismo znali kako je Senad i veliki zaljubljenik u fotografiju koji se za vrijeme kišnog dana posebno potrudio za ‘uhvatiti’ ovaj zaista vječni i pamtljivi kadar. Njegova fotografija na profilu Just Dubrovnika prikupila je 8600 impresija.

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just DubrovnikuLegendarni je košarkaš LA Lakersa Earvin Magic Johnson početkom kolovoza prođirao Stradunom, što nije promaknulo fotografu DuLista. Fotografija na kojoj pozira sa suprugom Cookie trenutno ima više od pet tisuća prikaza te više od petsto ‘likeova’! Njegov dolazak u povijesnu jezgru nije mogao proći nezapaženo pa su mu odmah počeli prilaziti obožavatelji, tražiti ga autogram i s njime napraviti nezaobilazan selfie. Vrijedi istaknuti kako je Johnson proslavio 61. rođendan u poznatom dubrovačkom restoranu.

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just DubrovnikuČetvrta na našoj ‘Top 10’ listi je fotografija plaže sv. Jakov. Kad vam netko spomene ovaj mali komadić raja, zasigurno pomislite na suncobrane u ljubičastoj boji. Riječ je o plaži koja ima pogled na glavne tri aktrakcije Dubrovnika – povijesnu jezgru, Lokrum i žičaru koja vodi na Srđ. Dobila je i svoj zasluženi ‘kvadratić’ na Instagram profilu Just Dubrovnika te ostvarila 4 i pol tisuće prikaza.

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just DubrovnikuZlatnu sredinu popularnih objava na Just Dubrovniku zauzela je fotografija koju potpisuje Costel Iordan. On je svjetski putnik koji se nakon razdoblja lockdowna zaputio u Dubrovnik. Njegov Instagram profil prepun je predivnih fotografija, a objava nastala na ulazu u Grad ima skoro 4200 prikaza. Na posebnosti je dobila zbog golubice koja je slučajno uletjela u kadar.

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just DubrovnikuZelene ulice Grada

Jedan od motiva kojeg su zasigurno zabilježili posjetitelji gradskih zidina igralište je na Pelinama. Nije ni čudo kako se ovaj, nedavno renoviran sportski teren često nađe na listi najljepših igrališta na svijetu, a njegovu ljepotu i zanimljiv položaj potvrdilo je četiri tisuće impresija na profilu Just Dubrovnik.

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just DubrovnikuMale ulice povijesne jezgre nerijetko se nađu na brojnim fotografijama gostiju Grada. Ta činjenica ne mora začuditi obzirom da je veliki broj uličica ispunjen, možemo reći, fotogeničnim zelenilom. Vrijedne ruke naših sugrađana i dalje čuvaju na životu ‘zelene ulice Grada’. Fotografija Nalješkovićeve ulice prikupila je skoro četiri tisuće impresija, a za nju je zaslužna Amalia Poletto.

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just DubrovnikuNakon ove objave, na osmom se mjestu naše liste pronašla fotografija Instagram korisnice Eweline Ciula. Ona je na savršen način spojila tradiciju i ljepotu. Fotografirala se ispred crkve sv. Vlaha iz perspektive koja je dosad možda bila rijetko viđena. Sve u svemu, prikupila je na profilu Just Dubrovnika također blizu četiri tisuće jedinstvenih prikaza.

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just DubrovnikuPoduzetnica i sestra našeg uspješnog bivšeg nogometnog reprezentativca Jerka Leke, Jelena Leko, odmarala se ovo ljeto u Dubrovniku. Tijekom svog boravka nije propustila objaviti nekoliko fotografija među kojima je i ona na kojoj pozira u crveno-plavoj haljini u Ulici od Puča. Tamnokosu ljepoticu na Just Dubrovniku je vidjelo 3 i pol tisuće posjetitelja čime je zaslužila deveto mjesto na listi.

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just DubrovnikuDeseto i zadnje, no ne i manje vrijedno mjesto na listi zauzela je fotografija Porporele, tradicionalnog mjesta okupljanja lokalaca, ali i zaljubljenih parova koji svoj đir Gradom tamo nerijetko završavaju. Autor ove fotografije je Instagram profil @srxon na kojem se mogu pronaći deseci predivnih motiva Dubrovnika, a Porporela je jedna od njih. mp

DONOSIMO NAJBOLJE OBJAVE NA INSTAGRAM PROFILU Top 10 fotografija na Just Dubrovniku

Foto: @senad_hajdari, @costel_iordan_, @amalia.poletto, @jelenaleko, @ewkaga, @srxon

Iz tiskanog izdanja DuLista od 26. kolovoza 2020.

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist