AktualnoUrednički izbor

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

marijo udruga tata je tata facebook

Još jednu veliku akciju organizira udruga ‘Tata je tata’. Na društvenim mrežama pozivaju sve zainteresirane da se pridruže akciji i pomognu nepokretnom dječaku.

– Marijo Božinović je zaista posebno dijete koje živi sa mišićnom distrofijom i nepokretan je, uz puno drugih zdrastvenih problema koji mu se provlače kroz život, pri čemu treba cijelodnevnu brigu. Marijo nema jednaku priliku kao svoji vršnjaci da bezbrižno igra nogomet po konavoskim ledinama, da se kupa na Vapini, Penđi i Pasjači sa svojom ekipom. Unatoč tome, Marijo je nasmijan, veseo i optimističan. Od Marijove razrednice i asistentice u nastavi (zbog svih zdrastvenih i tehničkih poteškoća često pohađa online nastavu) dobijamo samo riječi hvale za njegovu volju, trud i ustrajnost unatoč svemu, što nas je dodatno motiviralo da podržimo obitelj Božinović, koja je pokrenula akciju i molila našu grupu za pomoć i podršku – objavili su iz udruge naglasivši da Marijo živi i u neadekvatnim stambenim uvjetima gdje ima puno stepenica zbog čega ga majka mora nositi do WC-a.

– Ovoj obitelji koja zaista predano brine o Mariju, olakšao bi se život kad bi mogli imati poseban WC i sobu koju namjeravaju napraviti u odvojenom i posebnom objektu – ruševna kuća, koja je naslonjen na postojeću kuću u kojoj trenutno žive (tata se razumije u građevinu tako da bi većinu toga sam napravio) jer je u postojećem neizvedivo, što oni bez pomoći svih nas ne mogu sami. Na taj način Marijo bi mogao s kolicima ulaziti u sobu i na WC s čime bi mu olakšali život ali i njegovoj obitelji koja treba podršku svih nas – dodaju iz udruge ‘Tata je tata’.

Akcija će trajati iduća dva tjedna, a donacije se mogu uplatiti izravno na račun koji je obitelj otvorila za ovu svrhu :

Mario Božinović
HPB HR7123900013222507082 ukoliko vam traži model, upišite 99.
U opisu napišite “Donacija za Marija”.

Ako imate pitanja ili na drugačiji način želite pomoći, dječakovu mamu Paulu možete kontaktirati na broj 091 583 9597, a tatu Tomislava na broj 091 897 3614.

– Podržimo našeg Marija da lakše brodi nemirnim morem života koje mu je odredila sudbina. Uplatite, podijelite status, podržimo Marija! Hvala vam dobri ljudi, hvala od srca – stoji u objavi udruge.

Pročitajte još

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

Dulist

PROVJERITE POLICE Još jedna morska sol povučena s tržišta

Dulist

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist