Aktualno

DON HRVOJE KATUŠIĆ UZ FESTU ‘Sv. Vlaho nas poziva na žrtvu i odricanje od fizičkog dolaska u Grad’

Rektor crkve sv. Vlaha don Hrvoje Katušić na svome je Facebook profilu uputio poruku uz Festu sv. Vlaha. Prenosimo je u cijelosti.

-Dragi prijatelji, na dobro Vam došla Festa sv. Vlaha! Dubrovnik ima dugu tradiciju brige za opće, javno. Ove godine sv. Vlaho nas umjesto poziva da na Festu dođemo u njegovu crkvu, poziva da na prvo mjesto stavimo ono javno. I da zbog brige za druge, budemo spremni, odricanjem od dolaska sutra u Grad, i sami se na neki način, poput njega, žrtvovati. Učinjeno je maksimalno unutar epidemiološke situacije, kako bi mogli sudjelovati barem predstavnici vaših župa i bratovština. Učiniti žrtvu iz ljubavi za drugoga, biti spreman odreći se svoga prava, da bi pomogao, zaštitio drugoga – imali išta sličnije Isusu i njegovom vjernom učeniku, našemu Parcu? Nije hrabrost niti vjera pokazati da mogu doći u Grad, da sam spreman riskirati. Hrabrost, pa i vjera, ove godine je ostati doma. Biti povezan u molitvi! – istaknuo je don Hrvoje Katušić.

Pročitajte još

U Dubrovnik u lipnju stiže popularna CNN-ova emisija

Dulist

Mašanović prvi primarijus Zavoda za javno zdravstvo DNŽ

Dulist

Nadbiskupu Želimiru Puljiću pozlilo u Udbini na misi za žrtve Križnog puta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija