Aktualno

Don Grgo Tomić svečano proslavio 50 godina svećeništva

don grgo naslovna

Don Grgo Tomić proslavio je u župi sv. Mihajla na Lapadu 50 godina svog svećeničkog djelovanja.

Sam zlatomisnik predvodio je ovo svečano misno slavlje u kojem su uz brojne svećenike Dubrovačke biskupije koncelebrirali i zlatomisnikov brat fra Gabrijel Tomić, župni vikar župe Rođenja BDM Brestovo i duhovnik sestara klarisa, te bratić fra Slavko Topić, misionar milosrđa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Također su između ostalih koncelebrirali i generalni tajnik HBK don Petar Palić te novi generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Propovijedao je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Na početku propovijedi mons. Uzinić čestitao je zlatomisniku Tomiću ovaj značajan jubilej u ime Dubrovačke biskupije, svoje vlastito, ali i u ime svih okupljenih vjernika koji su došli iz svih župa u kojima je zlatomisnik djelovao. Istaknuo je kako je lice slavljenika uvijek sijalo i odražavalo radost susreta s Gospodinom, te da je zato ujedno bio i čovjek koji je uspijevao ispuniti svoju svećeničku zadaću. Dodao je i kako je uspio ono na što nas sve poziva pa Franjo, a to je biti radosnim kršćaninom.

Na kraju misnog slavlja čestitke i riječi zahvale uputio je zlatomisniku don Robert Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla u kojoj je zlatomisnik Tomić župnikom bio 27 godina.

Don Grgo Tomić i sam se obratio okupljenim vjernicima, među kojima je bila i njegova obitelj, te im svesrdno zahvalio što su došli i omogućili mu da na što dostojanstveniji način obilježi ovaj svoj zlatni jubilej.

U misnom slavlju su koncelebrirala i još trojica ovogodišnjih zlatomisnika: don Stanko Lasić, don Josip Barišić i don Frano Markić. Nakon mise uslijedio je domjenak i prigodan folklorni program ispred župne crkve kojeg su izvela djeca iz KUD-a sv. Juraj Osojnik, a koja su svom bivšem župniku uručila prigodan poklon.

Tekst/Foto: Dubrovačka biskupija 

Pročitajte još

Idu li studij i sport ruku pod ruku? Saznajte od vrhunskih dubrovačkih sportaša!

Dulist

DIVNA VIJEST Osnovna škola Montovjerna nosit će ime Luko Paljetak

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist