Aktualno

DOM U GRUŽU Franković: Trebamo ugraditi umanjivače buke, uskoro možemo očekivati prve korisnike

dom umirovljenika gruz

Što se tiče Doma za starije u Gružu, ispunili smo sve požarne uvjete. Ostali su nam uvjeti buke za koje smo mislili da smo ih uspjeli riješiti. Naime, izradili smo dodatni zid kako bismo smanjili buku prema susjednom objektu. Međutim, ostali smo 7 decibela iznad. Angažirali smo stručnjake iz Slovenije koje bi do kraja mjeseca trebali ugraditi posebne umanjivače buke čime bi se, za što garantiraju, smanjila buka za 12 decibela. Dakle, pala bi ispod one razine koja je bitna – istaknuo je ove srijede gradonačelnik Mato Franković trenutnu situaciju po pitanju Doma za starije u Gružu čije se otvaranje oduljilo.

Naveo je kako bi u ovom tjednu ustanova Dom za starije osobe Ragusa trebali biti prvi natječaji za zaposlenike ustanove. Naveo je kako postoji ‘pristojan broj’ medicinskih djelatnika koji su voljni preći raditi u ustanovu. Isto tako, idući tjedan bi trebao biti raspisan natječaj za ravnateljicu. Trenutno je vršiteljica dužnosti Maja Bender.

-Smatram kako će sve dobro funkcionirati i kako vrlo skoro možemo očekivati primanje prvih korisnika u taj dom – rekao je.

Što se tiče doma ispod Opće bolnice, kazao je kako je Grad Dubrovnik poslao troškovnik i postupak nabave na provjeru.

-Nadamo se da bi u idućih dvadeset dana resorno ministarstvo navedenu provjeru odobrilo. Prvo krećemo s javnim savjetovanjem, a onda s postupkom nabave, odabirom najpovoljnijeg ponuditelja i s postupkom žalbe. Realno ne možemo početi graditi dom prije 1. listopada.

S obzirom na to da smo dobili 6 milijuna eura bespovratnih sredstva, a ukupno prihvatljivi troškovi su 12 milijuna eura, možemo se zadužiti u banci za preostali iznos do maksimalno prihvatljivih sredstava, bez kreditnog zaduženja za jedinicu lokalne samopuprave, što ćemo i napraviti. Dobili smo ponudu banke koja je dobra, a sada čekamo odobrenje ministarstva financija za navedeno. Sva preostala sredstva do 20 milijuna eura bit će financirana iz proračuna Grada Dubrovnika – kazao je.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist