Zanimljivosti

DOKAZALO ISTRAŽIVANJE Ovo je najveći okidač svađe među partnerima!

DOKAZALO ISTRAŽIVANJE Ovo je najveći okidač svađe među partnerima!

Odluka kojom većina parova započinje ozbiljnu fazu veze je dijeljenje zajedničkog prostora. Pa dok savijanje gnijezda brojnima zvuči romantično, uzbudljivo i izazovno, realnost ipak piše drugačije istine.

Suživot dvoje partnera osim lijepih trenutaka, sa sobom nosi i probleme najčešće vezane uz sitnice i to doslovce. Naime okidač burnih svađa, čak njih 32 godišnje i to u prosjeku svakih 11 dana, je nered u kući.

Gomilanje nepotrebnih sitnica poput sportske opreme, pokvarenih aparata i nepotrebnog alata bez ciljanog mjesta za pohranjivanje iz takta izbacuje žene. S druge pak strane muškarci ne podnose na desetke nepotrebnih sentimentalnih sitnica koje njihove partnerice čuvaju još od osnovne škole, te razne vrste pokućstva koje ne služe niti kao ukras.

Jedan od osam parova priznao je kako neželjene partnerove stvari namjerno potajice uništava, a u prvoj godini života udvoje odbace količinu predmeta čija vrijednost prelazi 2.500 kuna.

Podaci su rezultat britanskog istraživanja provedenog na više od 2.000 parova koji dijele zajednički prostor, a svađe oko manjka prostora rezultiraju i prekidom veze. Psiholozi savjetuju kako je kompromis ključ uspjeha veze, ali i prvotna spremnost partnera da mijenjaju navike stečene dok su samovali.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist