AktualnoUrednički izbor

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA 'Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir'

Puna i radosna srca brojni vjernici proslavili su ređenje novog dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića. Dojmovi svih okupljenih koji su pristigli ne samo diljem Dubrovačke biskupije, već i Šibenske biskupije, s biskupovog Janjeva, ali i šire, tek će se slegnuti kroz sljedećih nekoliko dana. Po završetku obreda ređenja dubrovački biskup mons. Glasnović izašao je prvi put među vjernike i podijelio im svoj biskupski blagoslov. Učinio je to s velikim osmjehom na licu te je promatrao lica okupljenih, prepoznajući u njima Božju sliku. Nakon samog ređenja svi su se željeli fotografirati s novim biskupom i fotografijom zapečatiti ovaj poseban dan. Posebno su dirnuti bili njegovi Janjevci koji su s njime i zapjevali.

-Mi smo najstarija hrvatska dijaspora, ponosni smo na novog biskupa – komentirali su nam nakon samog obreda, ali su ipak bili vrlo samozatajni te nisu davali neke velike izjave. Međutim, vesela ekipa mladih s Janjeva izrazila nam je svoje oduševljenje.

-Predivno je bilo, stvarno super. Organizacija je bila odlična. Bili smo u Hvaru na ređenju našeg mons. Petra Palića i bilo je odlično, ali ovo je bio stvarno poseban događaj. Cijelo Janjevo će ove godine biti na Festi sv. Vlaha – komentirala nam je ova mlada simpatična ekipa.

Mnogi od okupljenih s punim su nam srce isticali da su u rodu s biskupom Glasnovićem, a našla se među njima i gospođa koja je s njime pohađala osnovnu školu pa nam se time pohvalila sa smješkom.

Gospođa Gordana Bisako s Korčule došla je danas u Grad s prijateljima iz Janjeva kako bi prisustvovala ovom posebnom danu za Dubrovačku biskupiju.

-Posebni me osjećaji prožimaju. Sve skupa je bilo jako lijepo. Od biskupa Glasnovića očekujemo da bude pravi pastir našem narodu – istaknula je gospođa Gordana.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist