Aktualno

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Puna i radosna srca brojni vjernici proslavili su ređenje novog dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića. Dojmovi svih okupljenih koji su pristigli ne samo diljem Dubrovačke biskupije, već i Šibenske biskupije, s biskupovog Janjeva, ali i šire, tek će se slegnuti kroz sljedećih nekoliko dana. Po završetku obreda ređenja dubrovački biskup mons. Glasnović izašao je prvi put među vjernike i podijelio im svoj biskupski blagoslov. Učinio je to s velikim osmjehom na licu te je promatrao lica okupljenih, prepoznajući u njima Božju sliku. Nakon samog ređenja svi su se željeli fotografirati s novim biskupom i fotografijom zapečatiti ovaj poseban dan. Posebno su dirnuti bili njegovi Janjevci koji su s njime i zapjevali.

-Mi smo najstarija hrvatska dijaspora, ponosni smo na novog biskupa – komentirali su nam nakon samog obreda, ali su ipak bili vrlo samozatajni te nisu davali neke velike izjave. Međutim, vesela ekipa mladih s Janjeva izrazila nam je svoje oduševljenje.

-Predivno je bilo, stvarno super. Organizacija je bila odlična. Bili smo u Hvaru na ređenju našeg mons. Petra Palića i bilo je odlično, ali ovo je bio stvarno poseban događaj. Cijelo Janjevo će ove godine biti na Festi sv. Vlaha – komentirala nam je ova mlada simpatična ekipa.

Mnogi od okupljenih s punim su nam srce isticali da su u rodu s biskupom Glasnovićem, a našla se među njima i gospođa koja je s njime pohađala osnovnu školu pa nam se time pohvalila sa smješkom.

Gospođa Gordana Bisako s Korčule došla je danas u Grad s prijateljima iz Janjeva kako bi prisustvovala ovom posebnom danu za Dubrovačku biskupiju.

-Posebni me osjećaji prožimaju. Sve skupa je bilo jako lijepo. Od biskupa Glasnovića očekujemo da bude pravi pastir našem narodu – istaknula je gospođa Gordana.

Pročitajte još

Seizmolog Kuk: ‘Ovako jaki potresi kod nas nisu mogući’

Dulist

Roko s bauštele: Evo da ne kažu da sam se prodao za fotelju

Dulist

Marko Bijač u konkurenciji za najboljeg vaterpolista u 2022.

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija