Aktualno

Dodjelom priznanja obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Dodjelom priznanja obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Grad Dubrovnik i Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika u suradnji s udrugom Rina Mašera jučer su organizirali obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Prisutne je u ime Grada Dubrovnika pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić uputivši na samom početku čestitke svima na ustrajnom radu i skrbi za osobe s invaliditetom.

– Grad Dubrovnik je spreman ne samo provoditi Strategiju Grada Dubrovnika za osobe s invaliditetom već i svojim javnim djelovanjem senzibilizirati javnost o potrebama osoba s invaliditetom. Svjesni smo da to nije uvijek jednostavan ni lak zadatak, ali samo ustrajnim radom možemo postići da se neke stvari u društvu pokrenu – kazala je zamjenica Tepšić.

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom dodijeljena su i priznanja ustanovama, organizacijama i pojedincima koji svojim radom i djelovanjem promiču zaštitu prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Ove godine, na prijedlog Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika priznanja su dodijeljena Hotelu Valamar Lacroma, poliklinici Marin Med i Antoniji Nikolić, predsjednici Društva distrofičara Dubrovnik.

Obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom uz zamjenicu Tepšić nazočili su i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i vijećnica Gradskog vijeća Katarina Doršner.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, obilježava se od 1993. godine kada je Komisija za ljudska prava UN-a pozvala zemlje članice na obilježavanje tog datuma s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Promicanje razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije, podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom provedbom kroz nacionalne, regionalne i globalne napore, kao i podizanje svijesti o veličini i posljedicama invaliditeta za osobu i društvo u cjelini, neke su od aktivnosti kojima se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist