Grad

Dođite na Stradun, zaigrajte tombolu, učinite dobro djelo i zabavite se!

Dođite na Stradun, zaigrajte tombolu, učinite dobro djelo i zabavite se!

Turistička zajednica grada Dubrovnika povodom Feste sv. Vlaha tradicionalno organizira humanitarnu tombulu koja će se održati na Stradunu 3. veljače s početkom u 16 sati uz poznatog DJ-a Vjevericu.

Prodaja kartela vršit će se ispred palače Sponza, sat vremena prije početka po cijeni od 2 Eura za jednu kartelu.

Iz TZ grada Dubrovnika pozivaju Dubrovčane i njihove goste da se pridruže i sudjeluju u humanitarnoj zabavnoj igri koja tradicionalno okuplja brojne posjetitelje, gospođe i gospare, barjaktare, stanovnike okolice, festanjule i djecu, a prihod od prodaje kartela namijenjen je projektu sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju ‘Special Power League’.

Dođite na Stradun, zaigrajte tombolu, učinite dobro djelo i zabavite se!
Tombula na Stradunu u duhovitih je Dubrovčana, sklonih ruganju, podrazumijevala i ‘zakidivanje’, gađanje ljutim narančama i jajima, stoga su se brojevi izvlačili na taraci palače Sponza. Svako izvlačenje broja publika komentira, svi su dobro raspoloženi i zabavljaju se. Josip Bersa najbolje opisuje taj običaj i ljude u knjizi Dubrovačke slike i prilike 1800. – 1880.:

‘Pred gotičko-renesansnim pročeljem krasne starinske carinare — palače Sponza — na terasi izložena je, da je cio grad vidi, velika ploča s brojevima tombule. Pažnja se napinje; oči se upiru u ploču, uši se ćule. Neka duboka glasina navješćuje broj, i u isti mah sve glave, kao da ih je jedna velika ruka sve ujedanput tisnula u potiljak, pognu se na teskeru.’ 

Dođite na Stradun, učinite dobro djelo i zabavite se!

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist