DuList IN

Dođite na buvljak u Studentskom domu, sredstva idu Udruzi za Down sindrom

Drugu godinu zaredom održava se humanitarni buvljak Studentskom domu Dubrovnik. Svi posjetitelji moći će doći ovaj vikend, u subotu, 25. ožujka te nedjelju, 26. ožujka od 10 do 17 sati i kupiti predmete po povoljnim cijenama. Buvljak ove godine za cilj ima prikupiti sredstva za rad udruge Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.

Nekoliko dana prije održavanja ovog humanitarnog događaja, građani su mogli donirati raznu odjeću, obuću modne dodatke i nakit koji će se prodavati na buvljaku. Ove godine se, kako kaže predsjednik Udruge ESN Božo Simović, skupilo pet puta više predmeta nego lani. ‘Građani su se stvarno super odazvali’, dodao je. Podsjeća kako su se prošle godine sredstva prikupljala za ukrajinske obitelji koje su došle u Dubrovnik.

-Drago mi je što možemo organizirati još jedan humanitarni buvljak. Osim što je proaktivan i potiče mlade na djelovanje u društvu, budi se i osvještenost kod građana o zelenim ‘politikama’. Naime, ove godine se vodimo pod motom ‘Reduce, Reuse, Relove – Moda s misijom’ – naglasio je Simović. Roba koja se ne proda, bit će donirana dalje potrebnim organizacijama i obiteljima, ne samo u Dubrovniku, nego i okolici.

Udruga za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije osnovana je u svibnju 2008. godine, na inicijativu roditelja djece predškolske i školske dobi te djeluje na području grada i županije. Svojim radom korisnicima osigurava one aktivnosti koje sustav zdravstva i obrazovanja nije omogućio ili su iste nedostatne s obzirom na broj i potrebu njihovih korisnika. Temeljni cilj Udruge je osigurati što kvalitetniji život osobama s Down sindromom, senzibilizacija društvene zajednice, unapređivanje zdravstvene i psiho-socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja te uključivanja osoba s Down sindromom u sve segmente društvene zajednice. Inače, Svjetski dan Downovog sindroma službeno se obilježava 21. ožujka, a simbolično se daje podrška nošenjem šarenih čarapa na taj dan.

Buvljak organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku i Erasmus Student Network Dubrovnik, a uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku i Studentskog centra Dubrovnik.

Pročitajte još

St. Pietro spektakularnim partyjem otvorio sezonu

Dulist

Film koji je spojio mladog turista iz Libanona, dvadesetak ljudi iz Grada, Jugove plivaće gaćice i Pelješki most!

Dulist

REDOVI NA ULAZU U REVELIN Svi su željeli poslušati set EDX-a!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija