Aktualno

Dodatnim porezom do obnove hotela?

Dodatno porezno opterećenje rješenje je novog ministarstva turizma protiv nesavjesnih hotelijera koji svoje objekte još nisu stavili u funkciju.

A takvih nažalost ima i na dubrovačkom području.

Kako donosi Nova TV, Ministarstvo turizma našlo je rješenje kojim bi se nove vlasnike natjeralo da neobnovljene i uništene hotele napokon stave u funkciju, a to je uvođenje ekstra poreza. Njime bi se oporezivali vlasnici hotela koji svoje objekte nisu stavili u funkciju, a da za to nije bilo zapreke.
– Ako su preuzete obveze ispunjene, a još uvijek nema investicije nema obnove i objekti nisu stavljeni u funkciju naravno postoje drugi mehanizmi koji se mogu pokrenuti.

Na primjer porez na imovinu koja nije stavljena u funkciju – izjavio je za Dnevnik.hr zamjenik ministra turizma, Dubrovčanin Oleg Valjalo. Naglasio je i kako Ministarstvo i Vlada stoje i otvorenih su vrata prema svim investitorima koji imaju problema u obnovi objekata, odnosno s njihovim stavljanjem u funkciju.

No, porez na neiskorištene nekretnine u Hrvatskoj je već postojao, pa ga je 'srušio' Ustavni sud.
Hoteli Srebreno, Kupari, Belvedere – hoteli su u Župi i samom gradu koji ni 20 godina od Domovinskog rata nisu obnovljeni, no pitanje je bi li se na njih odnosio ekstra porez s obzirom na postojanje ili nepostojanje zapreka za obnovu.
 

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Ako dobijete ovakav e-mail, odmah ga izbrišite!

Dulist

CRNOGORSKI POVJESNIČAR PROF. DR. SC. BOBAN BATRIČEVIĆ Milatović je hibrid velikosrpstva i populizma!

Barbara Đurasović

PRVA OD ŠEST U Dubrovnik uplovila brza brodica hitne službe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija