Aktualno

Dodatnim porezom do obnove hotela?

belvedere

Dodatno porezno opterećenje rješenje je novog ministarstva turizma protiv nesavjesnih hotelijera koji svoje objekte još nisu stavili u funkciju.

A takvih nažalost ima i na dubrovačkom području.

Kako donosi Nova TV, Ministarstvo turizma našlo je rješenje kojim bi se nove vlasnike natjeralo da neobnovljene i uništene hotele napokon stave u funkciju, a to je uvođenje ekstra poreza. Njime bi se oporezivali vlasnici hotela koji svoje objekte nisu stavili u funkciju, a da za to nije bilo zapreke.
– Ako su preuzete obveze ispunjene, a još uvijek nema investicije nema obnove i objekti nisu stavljeni u funkciju naravno postoje drugi mehanizmi koji se mogu pokrenuti.

Banner 300x250 DU 1

Na primjer porez na imovinu koja nije stavljena u funkciju – izjavio je za Dnevnik.hr zamjenik ministra turizma, Dubrovčanin Oleg Valjalo. Naglasio je i kako Ministarstvo i Vlada stoje i otvorenih su vrata prema svim investitorima koji imaju problema u obnovi objekata, odnosno s njihovim stavljanjem u funkciju.

No, porez na neiskorištene nekretnine u Hrvatskoj je već postojao, pa ga je 'srušio' Ustavni sud.
Hoteli Srebreno, Kupari, Belvedere – hoteli su u Župi i samom gradu koji ni 20 godina od Domovinskog rata nisu obnovljeni, no pitanje je bi li se na njih odnosio ekstra porez s obzirom na postojanje ili nepostojanje zapreka za obnovu.
 

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist