Aktualno

Dočekali rasvjetu tek nakon dva mjeseca

Dočekali rasvjetu tek nakon dva mjeseca

Prošli tjedan građani Mokošice izvijestili su kako na tom dijelu grada skoro već dva mjeseca,u Ulici Između dolaca, od stanice do zgrade nije bilo rasvjete. Također, pola parkinga je srezano prilikom izgradnje zgrade branitelja. Zanimljiva stvar je kako se u Sustjepanu, gdje traju radovi, još uvijek redovito pali ulična rasvjeta.

Građanima Mokošice obećano je puno projekata koje gradonačelnik Vlahušić nije ispunio, a tiču se financiranja gradskih kotara, koji su navodno trebali biti više potpomognuti. Mokošica nije doživjela pomoć dok se njeni stanovnici nisu pobunili.

Na upit Gradu Dubrovniku što činiti po pitanju rješenja navedenih mokošičkih problema, te kad grad planira postaviti rasvjetu na ovom dijelu Mokošice, stigao je odgovor:
„UO za komunalne djelatnosti je od Gradskog kotara Mokošica prošlog tjedna  zaprimio pritužbe na rad nekoliko kandelabera javne rasvjete u Ulici Marina  Kneževića i Između dolaca sto će se popraviti u najskorijem roku. Rasvjeta svih sportskih i dječjih igrališta dobro radi, a nedavno je  rekonstruirana na oba obližnja igrališta u Mokošici.
Radovima na zgradama HRVI, koje su ne samo gradski nego i nacionalni  prioritet, urušen je dio nanosa ilovače kako bi se omogućila gradnja podzida i pristupne ceste. Ovaj komunalno neuređeni dio građani su prije koristili  za parkiranje, ali ne radi se o uređenom parkingu. Izgradnjom pristupne ceste zgradama HRVI one ce dobiti 24 parkirna mjesta, a mještani Mokošice  novi, uređeni parking iznad OS Mokošica sa oko 100 mjesta. Radovi ce završiti sredinom iduće godine.“

Unatoč inicijativi i popravku i daljnjim radovima na izgradnji mokošičkog okoliša, ostaje pitanje zašto je na to trebalo čekati dva mjeseca?

– Danas su to riješili i sada to sigurno funkcionira. Sad rade na nekim manjim kvarovima na koje su naišli na terenu. Rješavaju teren, došli su danas ujutro, popravili veći kvar a sad su po terenu i rješavaju manje kvarove. Sad je situacija u redu, nažalost, tek kad zazovete, dolaze! –rekao nam je Blaž Pezo.

Ovakve situacije, kao što je nedostatak rasvjete u Mokošici, trebalo bi rješavati čim se dogode, a ne čekati na poziv ili reagiranja kada ljudima „pukne film“. Nadajmo se kako građani Mokošice za popravak nekih budućih kvarova neće opet morati čekati dva mjeseca.
 

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist