Aktualno

Dobroslavić: “Zaokružite ZA!”

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić povodom predstojećeg referenduma o ulasku u EU uputio je službeno priopćenje.

U priopćenju stoji:
 
„Poštovani žitelji Dubrovačko-Neretvanske županije,
 
U nedjelju odlučujemo o važnom pitanju za budućnost Hrvatske – ulasku u Europsku uniju.
 
Hrvatska je oduvijek pripadala europskom civilizacijskom krugu, iz njega je desetljećima bila prisilno istrgnuta, ali nikad nije napustila zapadni način razmišljanja i ponašanja, zapadnu kulturu. Poseban primjer za to je Dubrovnik i naša županija, jer smo mi kroz povijest bili najkvalitetnije zrcalo zapadne civilizacije na istočnoj obali Jadrana.
 
Hrvatska treba okruženje sigurnosti, stabilnosti, visokih standarda i normi. To pruža EU, koju čine najuspješnije i najuređenije države današnjeg svijeta. Hrvatska ulazi u EU kao suverena država, bit će ravnopravna sa ostalih 27 članica, hrvatski jezik biti će 24 službeni jezik EU.
 
Hrvatska se ulaskom u EU  vraća kući. Sjedamo za zajednički stol s ostalim uljuđenim narodima Europe. Hrvatska time ostvaruje posljednji veliki strateški cilj koji je postavio naš prvi predsjednik dr. Tuđman, a on je da, uz ulazak u NATO, Hrvatska postane i članica  EU.
 
Pozivam sve sugrađane da u nedjelju iziđu na referendum, zaokruže ZA na listiću i time na najbolji način pridonesu boljoj budućnosti naše Domovine.

Vaš Župan
Nikola Dobroslavić"

 
Županovom pozivu za glas ZA na referendumu pridružili su se i njegovi zamjenici  Marija Vučković i Frano Skokandić te predsjednik Županijske skupštine Ivan Prce.

Pročitajte još

OFEL 2023 OKUPLJA ZNANSTVENU ELITU Jedna od vodećih regionalnih znanstvenih i stručnih konferencija u Dubrovniku!

Dulist

Nove promjene za vozače, evo kolike su kazne

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak i srijedu?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija