Aktualno

Dobroslavić: “Zaokružite ZA!”

Dobroslavić: "Zaokružite ZA!"

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić povodom predstojećeg referenduma o ulasku u EU uputio je službeno priopćenje.

U priopćenju stoji:
 
„Poštovani žitelji Dubrovačko-Neretvanske županije,
 
U nedjelju odlučujemo o važnom pitanju za budućnost Hrvatske – ulasku u Europsku uniju.
 
Hrvatska je oduvijek pripadala europskom civilizacijskom krugu, iz njega je desetljećima bila prisilno istrgnuta, ali nikad nije napustila zapadni način razmišljanja i ponašanja, zapadnu kulturu. Poseban primjer za to je Dubrovnik i naša županija, jer smo mi kroz povijest bili najkvalitetnije zrcalo zapadne civilizacije na istočnoj obali Jadrana.
 
Hrvatska treba okruženje sigurnosti, stabilnosti, visokih standarda i normi. To pruža EU, koju čine najuspješnije i najuređenije države današnjeg svijeta. Hrvatska ulazi u EU kao suverena država, bit će ravnopravna sa ostalih 27 članica, hrvatski jezik biti će 24 službeni jezik EU.
 
Hrvatska se ulaskom u EU  vraća kući. Sjedamo za zajednički stol s ostalim uljuđenim narodima Europe. Hrvatska time ostvaruje posljednji veliki strateški cilj koji je postavio naš prvi predsjednik dr. Tuđman, a on je da, uz ulazak u NATO, Hrvatska postane i članica  EU.
 
Pozivam sve sugrađane da u nedjelju iziđu na referendum, zaokruže ZA na listiću i time na najbolji način pridonesu boljoj budućnosti naše Domovine.

Vaš Župan
Nikola Dobroslavić"

 
Županovom pozivu za glas ZA na referendumu pridružili su se i njegovi zamjenici  Marija Vučković i Frano Skokandić te predsjednik Županijske skupštine Ivan Prce.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist