Aktualno

“HDZ bi autocestu gradio 470, Most 120 godina”

Kroz 8 godina HDZ-ove vladavine u autocestu do Dubrovnika uloženo je 79 milijuna kuna

a ovom dinamikom ulaganja bila bi završena za 47'0 godina. U Pelješki je most uloženo 158 milijuna kuna od 2,4 milijarde kuna, a dinamikom HDZ-a bio bi izgrađen za 120 godina.

Sve to iznio je na konferenciji za novinare dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na temu „osam godina HDZ-ova zanemarivanja projekata koji bi adekvatno povezali Dubrovnik s ostatkom Hrvatske“.

– Osnovni razlog sazivanja ove konferencije za novinare je taj što građani Grada Dubrovnika i Republike Hrvatske imaju pravo na istinu, a građani Dubrovnika imaju pravo i obvezu da državne, gradske i županijske službe učine maksimum kako bi prometno stanje, pogotovo kada su u pitanju ceste, bilo bolje.

Svjedoci ste proteklih par dana na koji način HDZ pokušava politizirati ovo pitanje zaboravljajući da je imao poprilično veliku dogovornost u proteklih osma godina i jako dobro znamo gdje smo danas došli – rekao je među ostalim Vlahušić, a novinarima je podijelio svojevrsnu kronologiju događaja oko gradnje Pelješkog mosta i autoceste Osojnik – Doli od 2005. godine do danas.
I tu je iznio da bi dinamikom ulaganja HDZ-a autocesta bila izgrađena u roku od 470, a Most u roku od 120 godina.

– Ove brojke 470 i 120 govore vam zašto HDZ smatra da su to milenijski projekti. Milenij, ako ne znate, znači tisuću godina i oni kažu: Da smo ostali na vlasti, u tisuću godina bi završili i most i autocestu – rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić.

Spomenuo je i kako na raspisani natječaj za cestu od Čilipa do Karasovića, koja nje puna rupa, nije uveden izvođač radova, a od Čilipa do Dubrovnika niti Županija niti vlada HDZ-a nije učinila ništa da se napravi brza cesta ili obilaznica Župe dubrovačke.

– Apsolutno je puno licemjera, apsolutno čista politizacija, napadi za nešto što su imali šansu osam godina u vremenima koja su i u Europi i u Hrvatskoj sigurno bila bolja nego što su danas – zaključio je Vlahušić.

Dodaje je kako je „nama što se tiče povezivanja Dubrovnika daleko najvažnija općina Neum, jer je obilaznica Neuma od vitalnog značaja kako za Neum tako i za Dubrovnik“.

Najavio je i skori posjet premijera Zorana Milanovića Dubrovniku, ali i BiH što će omogućiti zajedničko sjedanje za stol kako bi se dogovorili najbolji modaliteti.

– Neum i Dubrovnik imaju isti pristup problemu, iste su nam poteškoće, dijelimo iste interese te sklonost da nam se pomogne da na stručan i profesionalan način taj problem riječimo sa što je moguće manje novaca. Trebaju nam financijski isplativa i kratkoročna rješenja – rekao je Vlahušić, dodavši kako bi gradnja 6 kilometara dugog tunela kroz Neum značilo minimalno gradnja 5 do 10 godina ako bi nam sutra netko dao novce.

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 29 godina počela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske

Dulist

VEĆ OD PRVOG SRPNJA United Airlines ranije pokreće liniju prema Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija