Politika

Dobroslavić: Vlada HDZ-a će napraviti brzu cestu, a SDP pozivam da opreznije govori o moralu

Župan Nikola Dobroslavić osvrnuo se, u ime Županijskog odbora HDZ-a, na današnju konferenciju za medije koju je SDP održao ove subote u Dubrovniku. Reagirao je među ostalim na navode SDP-ovaca o brzoj cesti, turizmu u DNŽ i velikom broju promijenjenih ministara u Vladi Andreja Plenkovića. Župan ističe kako se ‘SDP u zadnjim desetljećima grubo ogriješio o interese Dubrovačko-neretvanske županije’.

-SDP je opstruirao tri ključna projekta za ovu županiju. To je najprije Pelješki most – čiju su izgradnju zaustavili, a njihovi pristaše su ga nazivali ‘iluzijom za budale’. Međutim, most ide dalje. To je i namjera, da se DNŽ ‘utopi’ u jednu širu regiju i da Dubrovnik ne bude više županijsko središte, što im nije uspjelo. Zadnja stvar je da su trasu autoceste planirali izmjestiti iz naše županije u Hercegovinu. Govorili smo slikovito za to da će se iz Dubrovnika u Zagreb ići preko Trebinja – rekao je Dobroslavić. Objasnio je kako su vratili izradu studijske dokumentacije za trasu Osojnik-čvor Metković preko Dubrovačkog primorja.

Arsen Bauk (SDP) na konferenciji za medije poslao je poruku Dobroslaviću ističući da ne najavljuje brzu cestu jer će ju realizirati Vlada Davora Bernardića. Također, Bauk je županu preporučio da iskopa kamen temeljac koji je položen na Osojniku za autocestu koja još nije napravljena.

-Autocesta će biti napravljena, od Osojnika do čvorišta Metković. To je autocesta koju su htjeli izmjestiti preko Trebinja. Što se tiče brze ceste, vidjet ćemo tko će je napraviti, a to će sigurno biti Vlada HDZ-a, županijsko i gradsko vodstvo HDZ-a – rekao je.

Spomenuo je danas Bernardić kako se vlada Andreja Plenkovića maćehinski odnosila prema turističkim djelatnicima i svima onima koji od turizma profitiraju. Dobroslavić je istaknuo kako su turistički djelatnici zadovoljni odnosom hrvatske Vlade prema turizmu. Na navode o velikom broju promijenjenih ministara u Plenkovićevoj Vladi, Dobroslavić je rekao:

-Aludiralo se na moguću korupciju. Želim naglasiti kako se ni u jednom slučaju nije pokazalo da se radi o korupciji što se ne može reći za samog Bernardića za kojega je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa presudilo da je nezakonito primio 260 tisuća kuna. Želim vjerovati da je vratio te novce koji mu ne pripadaju, ali isto tako bih ih pozvao da opreznije govore o moralu i pozivanju ostalih na moralnost, budući da u svom sastavu imaju jednu od čelnih osoba koja je pravomoćno osuđena za provale u automobile – kaže Dobroslavić.

Pročitajte još

Srđevci Centar Lučino razdolje prijavili Europskoj komisiji, sumnjaju u nepravilnost projekta

Dulist

Franković ponovno na čelu dubrovačkog HDZ-a, osvojio 674 glasa

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI HDZ danas bira nove čelnike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija