Županija

Dobroslavić u Splitu o ‘zelenoj’ politici u turizmu i poljoprivredi

U organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, Igora Šoltesa te zastupnice Jean Lambert u Splitu je održana međunarodna konferencija ‘Zeleni i održivi turizam’ na kojoj je sudjelovao i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Na konferenciji se raspravljalo o temema poput modela financiranja projekata, alatima za postizanje i promociju zelenog turizma, ulaganjima u zelena rješenja te zelenoj javnoj nabavi kao budućnosti Europske unije.

Povezivanje turizma, lokalne zajednice i gospodarstva ključ je za stvaranje novih i kvalitetnih radnih mjesta. Hrvatska može ostvariti bolje rezultate u turizmu primjenjujući inovativne instrumente u sklopu suradnje država Jadransko-jonske regije i novih europskih zakonodavnih okvira – Paketa kružne ekonomije i Europskog akta o pristupačnosti, poruka je s panel rasprave kojom je u Splitu otvoren prvi dan konferencije.

Konferencija je okupila predstavnike institucija, znanstvenike, predstavnike nevladinog sektora i stručnjake iz područja zelenih tehnologija.

Uz panele se održavao i sajam otočnih proizvoda na kojem su priliku za predstavljanje imali predstavnici obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava i mali poduzetnici u svrhu provedbe ciljeva i promocije održivog turizma.

Pročitajte još

Na Obodu dovršeno igralište vrijedno 15 tisuća eura

Dulist

‘TEŽAK’ 29 MILIJUNA EURA Konavoski vijećnici izglasali povijesni proračun!

Dulist

KONAVOSKI PANOPTIKUM Ne propustite predavanje najpoznatijeg hrvatskog alpinista Stipe Božića

Dulist