Županija

DOBROSLAVIĆ U OBILASKU Uručeno sanitetsko vozilo Domu zdravlja Korčula, napreduju radovi na trpanjskoj luci

DOBROSLAVIĆ U OBILASKU Uručeno sanitetsko vozilo Domu zdravlja Korčula, napreduju radovi na trpanjskoj luci

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom održao je u ponedjeljak u Orebiću i Korčuli sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Pelješca, odnosno otoka Korčule na temu aktualne situacije s koronavirusom.

Dubrovačko-neretvanski župan je stanje pandemije koronavirus na jugu Hrvatske ocijenio stabilnim istaknuvši kako već deveti dan zaredom nema novih pozitivnih slučajeva. Napomenuo je ipak kako to ne znači da više neće biti novih slučajeva te naglasio kako su otoci i poluotok Pelješac posebno osjetljivi.

Na sastanku u Orebiću, a kasnije i u Gradu Korčuli naglasio je kako je postupno otvaranje gospodarstva nužno ocijenivši mjere koje je donijela Vlada odličnim i nužnim. Napomenuo je i kako se mora pronaći ravnoteža između sprječavanja širenja zaraze koronavirusom te proizvodnje i normalnog gospodarskog djelovanja.

Župan je naglasio kako je turizam, od kojeg zavisi cijela Dubrovačko-neretvanske županija, pretrpio osobito težak udarac te kako će se u budućnosti morati razmotriti neki način pomoći u tom smjeru za jedinice lokalne i regionalne samouprave. Pozvao je sve gradonačelnike i načelnike da ustraju na provođenju projekata financiranih od strane EU.

Župan Nikola Dobroslavić je nakon sastanka u Orebiću na temu koronavirusa ravnatelju Domu zdravlja Korčula Sebastijanu Fabrisu uručio novo sanitetsko vozilo za potrebe ambulante u Orebiću vrijedno 345 tisuća kuna.

Tom prilikom župan je izjavio kako je nabava vozila korak naprijed kvalitete zdravstvene skrbi za stanovnike tog dijela županije.

”Dom zdravlja Korčula pokriva istočni dio otoka Korčule i zapadni dio poluotoka Pelješca, točnije Orebić i Trpanj. Odlična je odluka da se vozilo dodijeli baš ambulanti u Orebiću”, rekao je župan Dobroslavić.

Ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris izjavio je kako je donacija vozila značajna jer se prijevoz pacijenata svakodnevno odvija prema Dubrovniku, Splitu ili Zagrebu.

Načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić rekao je kako je donacija vozila dokaz da, premda je sva pozornost zdravstvenih djelatnika usmjerena na borbu s pandemijom koronavirusa, ipak postoji briga o ‘običnim’ pacijentima.

Nakon uručenja sanitetskog vozila, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i suradnicima obišao je 16 milijuna kuna vrijedne radove na rekonstrukciji luke Trpanj.

Završena je prva etapa radova na projektu vrijedna 6,4 milijuna kuna, a ugovor o izvođenju radova ‘Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u Trpnju’ potpisan je krajem studenog 2019. godine u Ranjini između investitora Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije i izvođača radova tvrtke Texo Molior d.o.o iz Cavtata.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 15,837.777,00 kuna, a rok izvođenja radova je tri godine. Financiranje je osigurano kroz sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko–neretvanske županije i Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist