Županija

Dobroslavić u Krakowu o regionalnoj samoupravi

Dobroslavić u Krakowu o regionalnoj samoupravi

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na Europskom kongresu lokalne i regionalne samouprave koji se održao u Krakowu.

Kongres je organiziran u pet tematskih cjelina: financije, gospodarstvo, inovacije, društvo i okoliš koje su obrađene u preko 60 panel rasprava i tematskih radionica, a sve vezano uz djelovanje regionalne i lokalne samouprave. Tijekom dva dana trajanja kongres je okupio preko tisuću sudionika.

Župan Dobroslavić sudjelovao je u panel raspravi na temu novih modela suradnje regionalne i lokalne samouprave u Europi gdje je naglasio važnost uloge Odbora regija kao institucije koja predstavlja jedan vid suradnje te zastupa mišljenja regionalnih i lokalnih vlasti, ali i drugih mogućnosti suradnje počevši od bilateralnog i multilateralnog povezivanja, zatim europskih mreža za suradnju te europskih grupacija za teritorijalnu suradnju.

U panel raspravi sudjelovali su i Dominik Jaskowiec, potpredsjednik gradskog vijeća grada Krakowa, Christophe Chaillou, direktor francuskog udruženja općina i regija, Bjorn Malbert, profesor i savjetnik u organizaciji Mistra Urban Futures iz Švedske, Zsolt Pava gradonačelnik Pečuha te Oleksii Reznikov zamjenik gradonačelnika Kijeva.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist