Županija

Dobroslavić: Imamo dobre rezultate, ali Lorencin nije ispunio obećanje

Nikola Dobroslavić

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je u utorak u Dubrovniku kako je u toj županiji tijekom ove godine ostvaren porast dolazaka od sedam posto, te porast noćenja od četiri posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Dobroslavić je istaknuo kako prema strukturi gostiju, najviše posjetitelja čine inozemni posjetitelji.
”U našoj županiji je 92 posto stranih gostiju, time pridonosimo izvoznoj bilanci Hrvatske”, rekao je župan dubrovačko-neretvanski te izrazio nezadovoljstvo činjenicom da Ministarstvo turizma nije prihvatilo prijedlog o smanjenju PDV-a na turistički smještaj s 13 na 10 posto.
”Naš ministar turizma Darko Lorencin nije ispunio svoje obećanje i vratio međustopu PDV-a kod usluga smještaja s 13 na 10 posto”, istaknuo je Dobroslavić te dodao kako je ta stopa poreza ‘nepromišljeno povećana’.
Istaknuo je kako će se u nadolazećem razdoblju najviše posla usmjeriti ka osnaživanju destinacijskog menadžmenta, te kako su za ovakve rezultate zaslužni svi turistički subjekti na jugu Hrvatske.
Inače, od početka ove godine do kraja kolovoza zabilježeno je 1.144.958 dolazaka i 5.294.827 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 7 posto, a u noćenjima od 4 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Domaći turisti su ostvarili 9 posto više, a strani turisti 4 posto više noćenja od 2014. godine. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke i Ujedinjenog kraljevstva.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist