Aktualno

DOBRE VIJESTI ZA UMIROVLJENIKE Do ožujka na računima novčane naknade

DOBRE VIJESTI ZA UMIROVLJENIKE Do ožujka na računima novčane naknade

U moru loših vijesti, inflacije, podizanja cijena i nesigurne budućnosti, dobra vijest dolazi za dio naših umirovljenika.

Naime, Vlada Republike Hrvatske, na svojoj sjednici održanoj 21. prosinca 2023. godine, donijela je Odluku o isplati jednokratnih novčanih naknada korisnicima mirovina kojima dodatak nije isplaćen u prosincu, a sve u cilju ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Dodjela jednokratnih naknada vršit će se ovisno o iznosu mirovine, pa će tako najviši iznos dobiti oni s najnižim mirovinama koje iznose do 300 eura, a njihova će naknada biti 160 eura. Sljedeći su u nizu oni s mirovinama do 435 eura koji će ostvariti naknadu od 120 eura, dok će oni s mirovinom do 570 eura ostvariti iznos od 80 eura potpore. Najniži iznosi naknada uplatit će se onima s najvišim mirovinama i to onima s mirovinom do 700 eura u iznosu 60 eura, odnosno onima čije mirovine dosežu do najviših 840 eura u iznosu od 50 eura. Prema najavi Vlade, ovi dodaci na mirovine trebali bi biti isplaćeni najkasnije u ožujku ove godine.

 

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist