Aktualno

DOBRA VIJEST Grad Dubrovnik se financijski uključio u projekt sterilizacije uličnih mačaka!

DOBRA VIJEST Grad Dubrovnik se financijski uključio u projekt sterilizacije uličnih mačaka!

Potaknut inicijativom jedne naše sugrađanke, Grad Dubrovnik se po prvi put financijski uključio u projekt sterilizacije uličnih mačaka.

Priopćenje koje smo dobili od naših Dubrovkinja, koje su u suradnji s Gradom Dubrovnikom na tragu rješavanja velikog gradskog problema, prenosimo u cijelosti:

‘U moru loših vijesti vezano za problem napuštenih mačaka, koje umiru svakodnevno u najgorim mukama od strane zločestih ljudi i prometa, ljudske ravnodušnosti i nebrige, konačno jedna predivna vijest. Odobrena su sredstva, od strane Grada Dubrovnika, koja su dodijeljena trima veterinarskim ambulantama na području grada Dubrovnika, gdje se mogu dovesti ulične mačke koje će tu biti sterilizirane te označene na propisani način. Pretpostavljamo da ste svjesni problema prekobrojnog stanja mačje populacije, ali i njihove uloge u kontroli glodavaca.

Jedino rješenje je sterilizacija uličnih mačaka i držanje njihove populacije na razumnom broju. Zato pozivamo sve vas koji imate u blizini svog posla ili doma mačke koje hranite ili netko vama poznat hrani, ali nisu sterilizirane, da se uključite u ovu akciju, na način da mačke koje su zdrave i nije ih problem uhvatiti, odnesete u ambulantu gdje će biti sterilizirane i gdje će dobiti ampule protiv vanjskih i unutarnjih parazita. Napominjemo da se ova akcija koju podržava Grad Dubrovnik odnosi isključivo na ulične mačke.

Veliko hvala gradonačelniku gospodinu Matu Frankoviću koji je prepoznao potrebu humanog rješenja ovog gradskog i civilizacijskog problema, a vas sugrađane, još jednom pozivamo da ovaj projekt podržite na najbolji mogući način, tako da budete dio njega.’

Ambulante u koje se možete javiti:

‘Anima Vita’ Kontakt: 020/454-333 Stara Mokosica, ulica Uz Jadransku cestu 1

‘Fauna’ Kontakt: 020/451-466 Mokosica, Rožat 32

‘Veterinarska ambulanta Bobanović’ Kontakt: 020/357-345 Lapad, Kneza Domagoja 4

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist