Kultura

‘DOAJENI OPERE U FOYERU HNK U ZAGREBU’ Diana Hilje i Dive pjevaju najpoznatije arije

'DOAJENI OPERE U FOYERU HNK U ZAGREBU' Diana Hilje i Dive pjevaju najpoznatije arije

U nedjelju 30. travnja u 11 sati u HNK Zagreb održat će se koncert „Doajeni opere u foyeru HNK u Zagrebu“. Naša proslavljena operna pjevačica Diana Hilje će zajedno s mladim kolegicama s kojima je već prije pjevala u programu Dive u Sv. Vlahu održati koncert na kojem će se pjevati poznate arije iz dobro znanih opera.

U programu sudjeluju Dive: Diana Hilje, Tanja Ruždjak, Laura Hladilo Kocković, Sara Žuvela, Valentina Elizabeta Šilje uz klavirsku pratnju Ante Sladovljeva. Inače, Diana Hilje bila je dugogodišnja prvakinja Opere.

U sklopu ciklusa Doajeni Opere u foyeru HNK, nastupit će s Divama – pjevačicama koje u Dubrovniku nastupaju u organizaciji Feste Dubrovnik, a s kojima nastupa 10 godina.

-Želim pomoći mladim talentiranim umjetnicima na njihovom putu. Zato sam se i odlučila da na svoj koncert u HNK pozovem mlade pjevačice, članice Diva, koje su sve školovane van Zagreba, u Firenzi, Ljubljani, Puli i Beču, da ih i zagrebačka publika upozna i zavoli – ističe Diana Hilje.

Na koncertu, osim poznatih arija, čitat će se i stihovi iz zbirke pjesama Pjesnički libreto, Diane Hilje.

Rođena u Dubrovniku, nakon diplome na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji magistrirala je solo pjevanje 1987. godine u klasi profesorice Marija Borčić. Usavršavala se kod Dunje Vejzović, Branke Stilinović i Nade Puttar-Gold. Solistica Opere HNK u Zagrebu postala je 1986., a 2003. godine je unaprijeđena u prvakinju.

U sklopu ciklusa Doajeni Opere u foyeru HNK, nastupit će s Divama – pjevačicama koje u Dubrovniku nastupaju u organizaciji Feste Dubrovnik, a s kojima nastupa 10 godina.

Diana Hilje piše poeziju, a u izdanju Kultura snova izdana joj je prva knjiga – Pjesnički libreto, iz koje ćemo čuti par pjesama.

Radi za Libertas televiziju, te je proteklu godinu snimila desetak emisija „Talenti“ o nagrađenoj i talentiranoj djeci Dubrovnika , koja je izuzetno dobro primljena u lokalnoj zajednici, ali i u inozemstvu.

Posljednje je tri godine članica, a 2022. bila je i predsjednica žirija za dodjelu nagrade Orlando, koje dodjeljuje HRT za najbolje ostvarenje u glazbi na Dubrovačkim ljetnim igrama (izvor: hnk.hr).

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist