Hrvatska

DO KRAJA LJETA Broj nezaposlenih past će na 150 tisuća

Broj nezaposlenih

Broj nezaposlenih u Hrvatskoj u posljednja se četiri mjeseca smanjio za 72 tisuće, a takav će se trend prema očekivanjima nastaviti i dalje.

U ovom trenutku poslodavci su oglasili 20 tisuća slobodnih radnih mjesta, a kako se u evidenciji nezaposlenih nalazi 172 tisuće nezaposlenih osoba, lako je moguće da će do kraja ljeta broj nezaposlenih pasti ispod 150 tisuća, kako piše Večernji list.

Mladih ljudi bez dana radnog iskustva prijavljeno je oko 29 tisuća, koliko je, primjerice, zadnji put bilo 1975. godine. Na vrhuncu ekonomske krize Hrvatska je 2000. godine imala oko 100 tisuća nezaposlenih bez ijednog dana radnog staža. Kako je mladih sve manje, tvrtke se moraju okretati starijima, ali i drastično promijeniti odnos prema postojećim radnicima žele li ih zadržati na radnim mjestima.

Pad broja nezaposlenih približan je broju novih mirovinskih osiguranika koji je krajem svibnja konačno premašio 1,5 milijuna, a od siječnja je veći za 67 tisuća.

Pročitajte još

Od ljeta će cijene u trgovinama i kafićima biti prikazane u kunama i u eurima

Dulist

FOKUS NA HRANI I GORIVU Vlada RH sprema paket mjera za ublažavanje udara rastuće inflacije

Dulist

Popularni Bild otkriva devet razloga zbog kojih Nijemci zimi hrle kampirati u Hrvatsku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija