Aktualno

DO 15. OŽUJKA Vlahušić tvrtci Afrika ponudio produženje ugovora za najam Revelina

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić ‘ispunio dužnost definiranu Zakonom o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora’.

Zakupniku poslovnog prostora u tvrđavi Revelin, tvrtci Afrika, Vlahušić je u zakonskom roku uputio Prijedlog zaključka o produžetku ugovora pod istim uvjetima na rok od dodatna tri mjeseca.

Istovremeno, zakupniku je upućena i Obavijest o prestanku važećeg ugovora s danom 15. prosinca 2015. godine.
– Ukoliko trenutni zakupac prihvati prijedlog predmetni prostor moći će koristiti najkasnije do 15. ožujka 2016. U suprotnom, istekom zakupa, odnosno 16. prosinca 2015., zakupnik je dužan prostor vratiti u posjed Gradu Dubrovniku i osloboditi ga od osoba i stvari – ističu iz Grada Dubrovnika.

– Prijedlog zaključka o produženju ugovora gradonačelnik je osim zakupniku uz isti dopis dostavio Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske i predsjedniku Gradskog vijeća Matu Frankoviću obrazlažući svoju odluku, te tražeći od Držanog odvjetništva i Gradskog vijeća zauzimanje jasnog stava o korištenju tvrđave Revelin i upute za daljnje postupanje: prestanak zakupa s postojećim zakupnikom koji ispunjava ugovorne obveze, produženje ugovora pod novim uvjetima ili posve novo rješenje – stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.

Uz Prijedlog zaključka i Obavijest zakupniku o prestanku važećeg ugovora, gradonačelnik Vlahušić na navedene adrese dostavio je i zapisnik Povjerenstva za određivanje visine zakupnine, namjenu prostora, rok trajanja zakupa i provođenje natječaja od 21. runa 2015., kao i dopis koji je 28. rujna upućen Gradskom vijeću. Tim dopisom, podsjeća gradonačelnik, od Gradskog vijeća zatraženo je donošenje odluke o načinu gospodarenja prostora u tvrđavi Revelin, koji se do 15. prosinca 2015. godine koristi temeljem Ugovora o zakupu.

– Kako predmetni zahtjev nije uvršten u dnevni red 9. sjednice, koja je održana 12. i 13. listopada 2015. godine, a s obzirom na zakonske rokove koje imam kao gradonačelnik odučio sam, sagledavajući sve okolnosti slučaja uputiti dopis zakupniku s obavijesti o prestanku važenja ugovora o zakupu prostora u tvrđavi Revelin s danom 15. prosinca 2015. godine i pozvati ga na povrat predmetnog prostora u posjed Grada Dubrovnika – navodi gradonačelnik u dopisu Državnom odvjetništvu, predsjedniku Gradskog vijeća i trenutnom zakupniku poslovnog prostora, te dodaje:

– Nakon ovako donesene odluke, koja se nalazi u prilogu, sagledavajući sve posljedice navedene odluke, a s obzirom da postoji izražen javni interes za nastavkom rada jedinog zabavnog kluba u Dubrovniku, koji svojom kvalitetom ponude značajno doprinosi ukupnom sadržaju turističke destinacije, ali nudi i kvalitetne sadržaje za lokalno stanovništvo tijekom zimskih mjeseci, kao i sagledavajući moguću financijske štetu po Grad Dubrovnik i Republiku Hrvatsku zbog nedostatka prihoda, kako u gradski tako i u državni proračun, odlučio sam produljiti ugovor pod istim uvjetima u naredna tri zimska mjeseca. Navodim da su po mom mišljenju oba dokumenta jednako pravno važna, iako primjena jednoga isključuje primjenu drugoga. Zato i predlažem Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, te Gradskom vijeću Grada Dubrovnika da narednih dana, a najkasnije do 15. prosinca 2015. godine, zauzme jasan pisani stav kako postupiti – zaključuje gradonačelnik Vlahušić.

Pročitajte još

Gdje ćete navijati i jeste li se već opremili rekvizitima? Pošaljite nam navijačku atmosferu!

Dulist

Dođite u Studentski dom i navijajte za ‘Vatrene’!

Dulist

Napustila nas je profesorica Božena Berdović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija