Aktualno

DO 15. OŽUJKA Vlahušić tvrtci Afrika ponudio produženje ugovora za najam Revelina

DO 15. OŽUJKA Vlahušić tvrtci Afrika ponudio produženje ugovora za najam Revelina

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić ‘ispunio dužnost definiranu Zakonom o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora’.

Zakupniku poslovnog prostora u tvrđavi Revelin, tvrtci Afrika, Vlahušić je u zakonskom roku uputio Prijedlog zaključka o produžetku ugovora pod istim uvjetima na rok od dodatna tri mjeseca.

Istovremeno, zakupniku je upućena i Obavijest o prestanku važećeg ugovora s danom 15. prosinca 2015. godine.
– Ukoliko trenutni zakupac prihvati prijedlog predmetni prostor moći će koristiti najkasnije do 15. ožujka 2016. U suprotnom, istekom zakupa, odnosno 16. prosinca 2015., zakupnik je dužan prostor vratiti u posjed Gradu Dubrovniku i osloboditi ga od osoba i stvari – ističu iz Grada Dubrovnika.

– Prijedlog zaključka o produženju ugovora gradonačelnik je osim zakupniku uz isti dopis dostavio Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske i predsjedniku Gradskog vijeća Matu Frankoviću obrazlažući svoju odluku, te tražeći od Držanog odvjetništva i Gradskog vijeća zauzimanje jasnog stava o korištenju tvrđave Revelin i upute za daljnje postupanje: prestanak zakupa s postojećim zakupnikom koji ispunjava ugovorne obveze, produženje ugovora pod novim uvjetima ili posve novo rješenje – stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.

Uz Prijedlog zaključka i Obavijest zakupniku o prestanku važećeg ugovora, gradonačelnik Vlahušić na navedene adrese dostavio je i zapisnik Povjerenstva za određivanje visine zakupnine, namjenu prostora, rok trajanja zakupa i provođenje natječaja od 21. runa 2015., kao i dopis koji je 28. rujna upućen Gradskom vijeću. Tim dopisom, podsjeća gradonačelnik, od Gradskog vijeća zatraženo je donošenje odluke o načinu gospodarenja prostora u tvrđavi Revelin, koji se do 15. prosinca 2015. godine koristi temeljem Ugovora o zakupu.

– Kako predmetni zahtjev nije uvršten u dnevni red 9. sjednice, koja je održana 12. i 13. listopada 2015. godine, a s obzirom na zakonske rokove koje imam kao gradonačelnik odučio sam, sagledavajući sve okolnosti slučaja uputiti dopis zakupniku s obavijesti o prestanku važenja ugovora o zakupu prostora u tvrđavi Revelin s danom 15. prosinca 2015. godine i pozvati ga na povrat predmetnog prostora u posjed Grada Dubrovnika – navodi gradonačelnik u dopisu Državnom odvjetništvu, predsjedniku Gradskog vijeća i trenutnom zakupniku poslovnog prostora, te dodaje:

– Nakon ovako donesene odluke, koja se nalazi u prilogu, sagledavajući sve posljedice navedene odluke, a s obzirom da postoji izražen javni interes za nastavkom rada jedinog zabavnog kluba u Dubrovniku, koji svojom kvalitetom ponude značajno doprinosi ukupnom sadržaju turističke destinacije, ali nudi i kvalitetne sadržaje za lokalno stanovništvo tijekom zimskih mjeseci, kao i sagledavajući moguću financijske štetu po Grad Dubrovnik i Republiku Hrvatsku zbog nedostatka prihoda, kako u gradski tako i u državni proračun, odlučio sam produljiti ugovor pod istim uvjetima u naredna tri zimska mjeseca. Navodim da su po mom mišljenju oba dokumenta jednako pravno važna, iako primjena jednoga isključuje primjenu drugoga. Zato i predlažem Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, te Gradskom vijeću Grada Dubrovnika da narednih dana, a najkasnije do 15. prosinca 2015. godine, zauzme jasan pisani stav kako postupiti – zaključuje gradonačelnik Vlahušić.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist