Grad

Dječje i sportsko igralište u Šumetu gradi se na 540 ‘kvadrata’

blank

U tijeku su radovi na izgradnji i uređenju dječjeg i sportskog igrališta Šumet na površini od ukupno 540 metara kvadratnih. Na gradilištu se trenutno izvodi strojni iskop, izvedba armiranobetonskih temelja, potpornih zidova, temelja stupova javne rasvjete i tribina igrališta, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Sportsko igralište za basket i mali nogomet dužine je 15,5 i širine devet metara, a predviđena je i izgradnja dva reda tribina za gledatelje. Dječje igralište predviđeno je za djecu od dvije do dvanaest godina, a opremit će se toboganom, ljuljačkom i vrtuljkom – rekli su iz Grada Dubrovnika dodavši kako će igrališta imati zasebne ulaze, bit će ograđeni zaštitnom ogradom te opremljeni s tri LED reflektora snage 95 W na dva rasvjetna stupa kao i svom potrebnom urbanom opremom poput adekvatnih završnih obloga, riječnog šljunka i asfaltbetona, klupa, koševa za smeće, zaštitnih ograda te slavine za vodu. Za najmlađe korisnike osigurat će se primjeren i siguran prolaz do pojedinih zona igrališta.

Na inicijativu stanovnika, usuglašeno je kako će se sportski teren u iznimnim slučajevima, poput održavanja ispraćaja i sl., privremeno koristiti kao površina za parkiranje vozila.

Sukladno ugovornoj obavezi, izvođač radova, tvrtka Tehnogradnja, radove je dužna okončati do kraja studenog. Ugovorena vrijednost ove investicije iznosi 123.926,93 eura s PDV-om.

Pročitajte još

U PONEDJELJAK Zatvara se cesta u Šumetu

Dulist

Proslavljeno 55. godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu

Dulist

PROJEKT EU PRIJESTOLNICE KULTURE Zamjenica Tepšić susrela se s gradonačelnikom Veszprema

Dulist