Županija

Djeca ‘Masline’ kroz bojanke i slagalice uče o prevenciji požara

Djeca 'Masline' kroz bojanke i slagalice uče o prevenciji požara

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika posjetili su u petak štićenike Dječjeg doma Maslina kojima su uručili slikovnice, bojanke i slagalice na temu prevencije požara. Radi se o aktivnostima projekta HOLISTIC u kojem, kao jedan od projektnih partnera, sudjeluje i Dubrovačko-neretvanska županija.

Slikovnica Priča iz tršćaka tematski je posvećena dolini Neretve i zaštiti ekosustava tršćaka, posebno ugroženog požarima, čije gašenje često zahtjeva i intervencije protupožarnih zrakoplova uzrokujući, uz ostalo, i velike materijalne troškove. Slikovnica na zanimljiv način prikazuje život životinja u dolini Neretve kao i koje posljedice za njihov opstanak ostavljaju požari.

Bojanka Vatrogasac spas u svakoj nevolji govori o načinima i vrstama intervencija s kojima se svakodnevno susreću pripadnici dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasnih postrojbi dok slagalica prikazuje zaštićene životinje koje žive na području Dubrovačko-neretvanske županije. Na donaciji izdanja zahvalila je ravnateljica Doma Maslina Ilijana Stojanović.
Predstavnici Vatrogasne zajedice Grada Dubrovnika također su pokazali i način rada s osobnom vatrogasnom opremom pri vatrogasnim intervencijama.

Projekt HOLISTIC, osim u Hrvatskoj u jadranskim županijama, provodi se i u Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji i Grčkoj, a 85 postotnom iznosu se sufinancira sredstvima Europske unije putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Ukupno vrijedi oko 9 milijuna i 300 tisuća eura od čega aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije vrijede oko 460 tisuća eura.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist