Aktualno

DIZAJNERICA INTERIJERA DARIA RADIĆ Ideje za božićno dekoriranje doma u tradicionalnim bojama

Božić je pred našim vratima, a mnogi se na veliko pripremaju uni­jeti malo božićnog duha u dom i pri­premiti za blagdane. U mnoštvu boja, ukrasa i stilova ponekad je izazov kako dekorirati vlastiti dom i pritom ga uskladiti sa stilom svog stana. Ako ste ljubitelj klasičnog, tradicionalnog dekoriranja doma, blagdansku atmos­feru u domu postići ćete koristeći kombinacije crvene, bijele i zelene boje. Da biste postigli profinjenost i eleganciju u domu, nećete pogriješiti odlučite li se svaku od spomenutih tradicionalnih boja koristiti samo­stalno ili kombinirati jednu s dru­gom, ali pritom pripazite da se boje vaših dekoracija slažu s nijansom boja prostorije u kojoj se nalaze. Tako ćete postići sklad i izbjeći ostavljanje kiča­stog dojma. Kod kombiniranja boja mogućnosti su neograničene, a mi vam donosimo neke ideje kako tradi­cionalne boje uklopiti u razne stilove uređenja.

Pripremila Daria Radić / Dare Design

‘ELEGANCIJA I PROFINJENOST ZAGARANTIRANI’


Crvena, naravno, uz zelenu i bijelu boju, ulazi u skupinu tradicionalnih blagdanskih boja i mnogi je koriste za stvaranje blagdanskog ugođaja. Ova naglašena boja izvrsno pristaje uz svaki stil uređenja i ne treba je biti puno. Kombinacija crvenih ukrasa sa zelenim božićnim drvcem stvara klasičnu kombinaciju koja nikad ne izlazi iz mode. Crvena boja će se izvrsno uklopiti u interijere uređene u neutralnim tonovima crne, sive i bijele boje. Dodate li takvoj kombinaciji boja zlatne ili srebrene ukrase elegancija i profinjenost su zagarantirani.

POPULARNI ORAŠARI


Pripadnice nježnijeg spola sve više preferiraju kombinaciju sive i ružičaste boje u interijerima, a ako ste jedna od njih onda će se kombinacija zelenih i bijelih božićnih ukrasa sasvim lijepo uklo­piti u takav interijer i djelovati nježno, ali i sofisticirano. Ako ste ljubitelj popularnih orašara, svoju malu vojsku grupirajte i posebno izdvojite kako bi još više došli do izražaja. Orašari danas dolaze u nekoliko boja, a na vama je da odaberete omiljenu kako bi se nadopunila s već postojećim deta­ljima u domu – kao i s ukrasima na boru.

PRIRODNI MATERIJALI


Zeleno bijelu kombinaciju boja možete kombinirati i inte­rijerima u kojima prevladavaju plavi tonovi. Bijeli bor i srebreni detalji će dati toj tamnoj kombinaciji dašak svje­žine. Ako je vaš interijer uređen u neutralnim kombinaci­jama boja i odiše prirodnim materijalima poput drva i jute onda i svoje božićno dekoriranje doma nastavite u istom stilu. Dekorirajte svoj dom prirodnim materijalima poput jelkinih grana, šiški i ostalih plodova prirode uz dodatak bijelih ukrasa, svijeća i kuglica koji neodoljivo podsjećaju na zimu i snijeg.

BLJEŠTAVILO I SJAJ

mde
mde

dav
dav
dav

Njegujete li industrijski stil, i u vašem domu prevladavaju tamne boje kao crna i antracit siva, onda ćete blještavilo i sjaj postići koristeći zlatne ukrase koji će se dobro uklopiti u interijer, a tradicionalne boje poput crvene, zelene i bijele dodajte s detaljima. Tamnocrvena boja će se puno ljepše uklopiti u takav interijer. Za koju ćete se kombinaciju boja i vrste ukrasa odlučiti, ovisi o vašoj osobnosti, a jedino važno je da u njima uživate i da božićne blagdane dočekate u toplini svoga doma okruženi članovima obi­telji i dragim prijateljima.

Pročitajte još

Porin za životno djelo pripast će Massimu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog održavanja sustava za upravljanje državnom granicom moguća duža čekanja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija