AktualnoUrednički izbor

DIVNA VIJEST Osnovna škola Montovjerna nosit će ime Luko Paljetak

montovjerna paljetak

Grad Dubrovnik uskoro će pokrenuti procedura kako bi Osnovna škola Montovojerna bila preimenovana u Osnovnu školu Luka Paljetka! Tu informaciju potvrdio nam je gradonačelnik Mato Franković.

Naime, Luko Paljetak desetljećima je živio u kotaru Montovjerna, a dijelio je i veliku privrženosti i ljubavi prema djeci. Prije nepunih mjesec dana posjetio je OŠ Montovjerna gdje je u povodu obilježavanja pedeset godina od prvog tiska njegove knjige ‘Miševi i mačke naglavačke’ s osnovnoškolcima održao druženje i čitanje pjesama. Stoga se činilo i prikladnim da jedna gradska osnovnoškolska ustanova nosi ime po velikanu dubrovačke pisane riječi, velikom pjesniku i književniku, uvaženom akademiku Luku Paljetku.

Tako ćemo uskoro uz brojne zaslužne Dubrovčane iz povijesti, poput Ivana Gunduića, Marina Držića i Marina Getaldića, dobiti i školu koja nosi ime po nedavno preminulom Paljetku.

Inače, komemoracija će se održati u petak u 12 sati u Kazalištu Marina Držiću. Podsjetimo, pokop će se održati u 15 sati na groblju Boninovo u grobnici u vlasništvu Grada Dubrovnika koju je upravo Grad namijenio akademiku Paljetku.

Pročitajte još

‘ZAŠTO DOPUŠTAJU DA UNIŠTAVAJU KAMEN’ Gradske ulične igre započele vožnjom karića

Dulist

Napad poskoka u Konavlima! Imamo li dovoljno doza protuotrova?

Andrea Falkoni Račić

Igor Legaz: Zahvaljujući Niku Srabotnaku nemamo granicu pomorskog dobra na Belvedereu

Dulist