Sport

DIVLJA LIGA U tijeku prijave za 36. Prvenstvo dubrovačkih kupališta u vaterpolu

DIVLJA LIGA U tijeku prijave za 36. Prvenstvo dubrovačkih kupališta u vaterpolu

U tijeku su prijave za nastup u 36. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divljoj ligi 2019., koje se primaju do srijede, 17. srpnja do 20 sati u Caffe baru Giro (u sklopu Trgovačkog centra Tommy).

Kvalifikacije će početi ne prije subote, 20. srpnja. Glavni turnir bi trebao početi u subotu, 3. kolovoza, dok bi se finale u Portu trebalo igrati u subotu, 17. kolovoza (rezervni termini su nedjelja, 18. srpnja i utorak, 20. kolovoza).

Ždrijeb će se održati u četvrtak, 18. srpnja (naknadno će biti određeno mjesto i vrijeme). U glavnom turniru igrat će 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi. Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine. Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto. U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima sedam najboljih momčadi prošlogodišnje Divlje lige, dok će ostalih devet mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija.
Ukoliko koja od osam najuspješnijih momčadi prošlogodišnje Divlje lige ne dostavi svoju prijavu, to mjesto također će se popunjavati kroz kvalifikacije. S obzirom na prošlogodišnji plasman, mjesto u glavnom turniru imaju sljedeće momčadi: Elita (prvak, nositelj skupine A), Porporela (finalist, nositelj skupine B), Kokoti (treće mjesto, nositelj skupine C), te Turčin Danče, PVG Gruški mul, Crvene stijene Orašac i Vila Šeherezada, prošle sezone sudionici četvrtfinala (jedna momčad od njih će biti nositelj skupine ‘D’, a tri preostale će zauzeti ždrijebom druge pozicije u skupini ‘B’, ‘C’ i ‘D’. U skupinu ‘A’ će ući tri kvalifikanta, a po dva u tri preostale skupine, naravno, ako se svih sedam momčadi, koje imaju osiguran plasman u glavnom turniru, prijave za nastup).

U četvrtfinalu glavnog turnira igraju A1-B2 (pobjednik skupine A – drugoplasirani iz skupine B), A2-B1, C1-D2 te C2-D1, a u polufinalu pobjednici susreta A1-B2 protiv C2-D1, a u drugom polufinalu pobjednik susreta A2-B1 protiv pobjednika susreta C1- D2.

Kvalifikacije se igraju po starom. Kup s repasažom. Dakle, imaju pravo na jedan poraz. Ne i na drugi.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist