Sport

DIVLJA LIGA Prijave do ponedjeljka 4. srpnja

DIVLJA LIGA Prijave do ponedjeljka 4. srpnja

Prijave za nastup u 33. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divljoj ligi 2016., primaju se do ponedjeljka, 4. srpnja do 20 sati u Caffe baru Giro (u sklopu Trgovačkog centra Tommy).

Kvalifikacije neće početi prije petka, 8. srpnja. O broju momčadi u kvalifikacijama ovisi početak glavnog turnira (oko 16. srpnja). Finale bi se u Portu trebalo odigrati 30. srpnja.

Ždrijeb će se održati u utorak ili srijedu, 5. ili 6. srpnja 2016. U glavnom turniru igrat će 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi. Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine. Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto. U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima osam najboljih momčadi prošlogodišnje Divlje lige, dok će ostalih osam mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija.

Ukoliko koja od osam najuspješnijih momčadi prošlogodišnje Divlje lige ne dostavi svoju prijavu, to mjesto također će se popunjavati kroz kvalifikacije. S obzirom na prošlogodišnji plasman, mjesto u glavnom turniru imaju sljedeće momčadi: Kamen Mali (prvak, nositelj skupine A), Penatur (finalist, nositelj skupine B), Palace (treće mjesto, nositelj skupine C), Kokoti (četvrtoplasirani sastav, nositelj skupine D), te Crvene stijene Orašac, Elafiti, Elita i FUN H2O Mlini, prošle sezone sudionici četvrtfinala. Kvalifikacije se igraju po starom. Kup s repasažom. Dakle, imaju pravo na jedan poraz. Ne i na drugi.

Više informacija može se pronaći na službenoj stranici prvenstva (divljaliga.com)

Izvor: Divljaliga.com

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist