Sport

DIVLJA LIGA Počelo drugo kolo kvalifikacija, evo rezultata

divlja05

Treća je utakmica kasnila. Vid Katić je izvan stroja, ali je skočio u more. Okupio svoju Betulu Danče oko sebe te održao motivacijski govor. Potrajalo je.

Izvor: Divlja liga

Srećom, nakon što im je ‘pročitao’ Ilijadu, nije i Odiseju te smo počeli samo sa 14 minuta zakašnjenja. I dok su bili pod dojmom tih njegovih riječi – vodili su – 1:0, 2:1, 3:2 na poluvremenu te 4:3 početkom treće četvrtine. Halo, ovdje navijači Betule Danče, koji je rezultat? – sve je bilo više onih koji su zvali te pitali. Nakon toga više nitko. Kasnije smo doznali kako je zbog preopterećenosti pukla veza. Bolje!

U trećoj četvrtini Soderini Orašac i Betula Danče su uspjeli što rijetko kome uspije. U tih pet minuta jedni su postigli, a drugi primili čak sedam pogodaka.

Ideš, zabili smo sedam u jednoj četvrtini – oduševljena je bila ekipa iz Orašca, a glavni razlog njihovog zadovoljstva jest činjenica da su izborili glavni turnir. Sad je samo pitanje u koju će skupinu glavnog turnira upast. Pobjeda u 3. kolu vodi ih u skupinu ‘C’, a ako izgube ‘lete na lijevu stranu’, a tada mogu finut u ‘A’ i(li) ‘B’ skupinu.

Betula Danče čeka pobjednika Plaža ispod Petke – Palace te ako dobije i ona će među 16 najboljih, u glavni turnir. Ako ne… Je li to opet pukla veza?

Inače, Lozica i Sovrnja Doli su prvi skočili u Mokošici, kraj Vapora. I Lozica je, kao i Soderini Orašac, ostvarila drugu pobjedu u 48 sati (srijeda u Platu, petak u Mokošici). Sovrnja Doli, točnije, njezina ‘sedmica’, Mario Kraljević je potpisao pogodak dana. Kraljević je pogodio iz Dola gornji lijevi kut gola Ivana Džakule. Bio je to prvi pogodak Sovrnje Doli nakon što je Lozica povela s 2:0. Potom serija 5:0 Lozice, a onda je Mihovil Španja rekao: ‘Djeco moja, dosta! Sad ja. Nećemo se sramotit’. Nakon toga se počela topiti prednost Lozice. Pogodio je Mihi za 7:2, 8:3 i konačnih 8:4. Dakle, krenulo ih je… E da, i Lozica je već u glavnom turniru. Može izgubit sve do kraja kvalifikacija. Tada će finut u skupinu ‘A’ glavnog turnira. Dobije li iduću utakmicu – tada je u skupini ‘D’, a ako izgubi iduću, a dobije zadnju, tada je u skupini ‘C’.

I Komarda je već unutra nakon što je dobila u Mokošici legendarni PIP, koji je u gotovo u istom sastavu igrao i u prošlom tisućljeću. Najavili su neke sitne promjene, pomlađivanje sastava. Cilj im je, šuška se, iznenaditi sve iduće tisućljeće. Inače, jednom su sve iznenadili. Bilo je to prije 11 godina. Jedini su bili to ljeto bez poraza. Sjećate se te priče iz 2008. godine: Solitudo, prvak, imao je jedan poraz. Drugi Penatur također jedan, kao i trećeplasirana Porporela. Dva poraza doživjela je četvrta Čingrija. Ostali također najmanje po dva. Samo su oni, računajuči glavni turnir i kvalifikacije, bili bez poraza, a odigrali su to ljeto čak četiri utakmice. Zanimljivost tog njihovog nastupa nije bila samo u činjenici da nisu izgubili niti jednu utakmicu, već i po tome da nisu dobili niti jednu u četiri četvrtine. Svaki put su PIP-ovci izvodili četverce nakon što je utakmica završila ‘iks’. Dva puta su bili uspješni, a dva puta neuspješni u ruletu sreće. Šlag na tu priču iz 2008. bio je podatak da su godinu prije ispali također na četverce. Nitko nikad u povijesti Divlje lige nije nanizao pet neodlučenih rezultata.

Ha, nakon toga, zlobnici kažu, žive na lovorikama? Tko će ih znat! Možda je tako. Uglavnom, mi smo izbrojali u Mokošici ovog petka, 26. srpnja 2019., devet Koma(r)da u njihovoj mreži, a kako su dali manje, i to četiri manje, iduća im je utakmica ‘biti ili ne biti’.

Kvalifikacije, 2. kolo, petak, 26. srpnja, Mokošica: Lozica – Sovrnja Doli 8:4 (3:1, 3:0, 2:1, 0:2), Plaža ispod Petke – Komarda 5:9 (1:1, 0:3, 2:3, 2:2), Soderini Orašac – Betula Danče 12:8 (1:2, 1:1, 7:2, 3:3).

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] ZA TRENERA I PRIJATELJA Memorijalna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Dulist

Juraj Barčot apsolutni rekorder Hrvatske

Dulist

ZLATNI ORLANDO Natjecanje okupilo 331 plivača iz 41 kluba

Dulist