Zanimljivosti

Đir po gradu je dosadan, a kafići su skupi

“I zato što sam tako mlad,/I zato što ne mogu s tobom drugačije/I zato što nemamo kamo,/I zato što nemamo love za skupe provode…”

 Tako su o mladosti i financijskim problemima mladih pjevali momci iz Prljavog kazališta još daleke 1980. godine, dakle pred 32 godine. Jedan kasnovečernji đir duListovog istraživačkog tima parkom Gradac, najstarijim i jednim od najvećih javnih parkova u Dubrovniku, kao da je ponovno oživio to doba.

Naime, taj park je samo jedna od omiljenih lokacija za izlaske mladih Dubrovčana. Dobro kotiraju i Lovrjenac i Komarda, nešto slabije Porporela, zbog prevelikog ‘prometa’ ljudi.

Već na usponu prema parku Gradac primjetili smo skupine mladih kako odlaze ili dolaze s Graca. Oni koji tek dolaze u pravilu nose i plastičnu vrećicu s pićima. Prva skupina smjestila se već na vidikovcu nasuprot glavnog ulaza u park. S tog mjesta pratili su zbivanja na Pilarskoj noći, koja se odvijala tu večer u Šulića.

Reportažu s kasnovečernjeg đira parkom Gradac, pročitajte u ovom broju dubrovačkog tjednika duList.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija