Aktualno

DIP: Privremeni rezultati nedjeljnjih izbora objavljeni su kao i dosad

DIP: Privremeni rezultati nedjeljnjih izbora objavljeni su kao i dosad

Drugi krug predsjedničkih izbora za Državno izborno povjerenstvo bio je legala, a službeni rezultati objavit će se nakon što se na jednom biračkom mjestu u Karlovcu izbori ponove, donosi portal Index.

– S obzirom na upite koje Državno izborno povjerenstvo zaprima u svezi broja dobivenih glasova kandidata koji su sudjelovali u ponovljenim izborima (drugom krugu glasovanja), potrebnih za izbor predsjednika Republike Hrvatske, izvješćujemo da će Državno izborno povjerenstvo, nakon što se provede ponovljeno glasovanje na biračkom mjestu br. 46 u Gradu Karlovcu i time prikupljenih i obrađenih rezultata glasovanja sa svih 6.352 biračkih mjesta, odmah donijeti i objaviti Odluku o potpunim i službenim rezultatima izbora – zaključak je današnje sjednice DIP-a.

Podsjećaju, donosi Index, i kako su odmah 11. siječnja objavili privremene i nepotpune rezultate glasanja s obrađenih biračkih mjesta na isti način na koji su bili objavljivani rezultati glasanja na svim do sada provedenim izborima za predsjednika Republike Hrvatske.

Inače, bivša pravna savjetnica u stožeru Iva Josipovića Sandra Petrović Jakovina danas je pokrenula priču o mogućem preispitivanju valjanosti provedenih izbora. No, Ured predsjednika odmah ju je demantirao dodavši kako nitko od bivših članova stožera ne može davati izjave u njegovo ime.

Pročitajte još

[FOTO] NA PILAMA Djelatnici Hitne pomoći educirali su o važnosti pružanja prve pomoći

Dulist

ZBOG PRAZNIKA RADA Novi broj DuLista od četvrtka na kioscima!

Dulist

ODLUKA KONAČNO PRED GRADSKIM VIJEĆNICIMA Tko će moći bez ograničenja voziti oko Grada?

Dulist